Arend Heideman gids tijdens Krebberstocht door Gelselaar

GELSELAAR – Voor de leden van de Studiekring Meester H.W. Heuvel mocht Arend Heideman afgelopen zaterdag gids zijn in Gelselaar op een Krebberstocht. Rita Bakker van café Florijn, die de groep zeer gastvrij ontving, was zo goed om even een foto te maken bij Antons ter Braaks kunstwerk van de drie schrijvende meesters van Gelselaar. De in Gelselaar geboren H.J. Krebbers (1852-1936) was één van Heuvels beste vrienden. “Uiteraard heb ik dit kleine gezelschap, dat dit jaar ook Heuvels meesterwerk ‘Oolde, mijn Oolde’ opnieuw heeft laten verschijnen, de plek laten zien van de verdwenen Domineeshof aan de eens kronkelende Koningsbeek. Voor beiden was dit een Hof van Eden. Ook op het geboortehuis Geers, waar Krebbers zijn eerste gedichten op een staldeur moet hebben geschreven, wierpen we een blik. En in het Noordijkerveld heb ik verteld hoe Krebbers zich hier op de heide als jonge koeherder oefende in taal door preken te houden voor de vogels en de vlinders”. Aldus Arend Heideman.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven