Geen Jammarkt, wel jam en kalebassen

NEEDE – De Protestantse kerk in Neede heeft voor deze zomer een aantal dingen bedacht om het project van de zending, werelddiaconaat en ontwikkelingshulp (ZWO) toch te kunnen steunen. Vanwege de corona maatregelen zijn de mogelijkheden beperkt. Het project dat dit jaar ondersteund wordt, is de stichting IFUNI. De kerk sponsort de stichting onder andere bij de bouw van een kleuterschool in Kigali in Rwanda. Voor de allerarmste kinderen wil men kleuterbeurzen realiseren, zodat ook zij naar de kleuterschool kunnen gaan. Verkoop van jam, kalebassen en wenskaarten op de jammarkt in Neede is elk jaar een bron van inkomsten voor de projecten. De jammarkt gaat dit jaar niet door. Maar er wordt wel weer volop jam gemaakt en de plantjes van de kalebassen groeien goed. De kaartenmakers zijn vol enthousiasme bezig wenskaarten te maken. Belangstellenden kunnen de kaarten nu al gewoon bestellen. Daarvoor kan men telefonisch contact opnemen met mevrouw Konings tel. 0545-294748. De bestelde kaarten kunnen op afspraak gehaald worden, of bezorgd. Er zijn ook pakketjes met kaarten. Informatie hierover is te vinden op de website van de kerk www.pkn-neede.nl onder het kopje ‘nieuws’. Informatie over de stichting IFUNI staat op http://www.stichtingifuni.nl

De verkoop van Jam is ook gestart. Liefhebbers kunnen bellen naar Tiny Appeldoorn, tel 0545-293034. Men kan de jam halen, of laten bezorgen.

Vanaf 20 augustus worden op verschillende adressen aan de straat kraampjes neergezet voor de verkoop van kalebassen. Waarschijnlijk zijn in de kramen ook potten jam te vinden. Betaling kan door het geld in de brievenbus te doen; in een apart potje, of door overmaking van het bedrag op rekeningnummer NL55RABO 0347 000851. Een vrije gift is natuurlijk ook van harte welkom.
Adressen waar de verkoop van de kalebassen plaats zal vinden: Neede: bij familie Lieftink Negberinkweg 1; Annette Roeland, Wolfertsweg 4; Tiny Appeldoorn, Eibergseweg 24; Noordijk: Marian van Delft, Hilversweg 18.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven