GroenLinks Berkelland geeft weer “Groen Lintje” weg


BERKELLAND – “Elke dag horen wij dat het slecht gaat met onze wereld. Maar er is ook een andere kant. Veel mensen spannen zich juist in om het tij te keren. Steeds meer daalt het inzicht in, dat we moeten veranderen: méér biodiversiteit, minder vlees, méér echt duurzame opwek van energie. Inwoners en organisaties in Berkelland zetten zich hier steeds meer voor in. En dat willen we ook naar waarde schatten.” zegt GroenLinks Berkelland raadslid Leo Morren “Daarom hebben we vorig jaar een nieuwe traditie in Berkelland ingevoerd. Een positief geluid. We reiken sinds vorig jaar elk jaar een Groen Lintje uit. De jury bestaat wederom uit Henk Sieben, Aly Venema en voorzitter Stefan Nijhuis.”

GroenLinks is nu op zoek naar mensen of organisaties uit Berkelland die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan. GroenLinks is blij met duurzame initiatieven en wil de initiatiefnemers graag bedanken en in het zonnetje zetten. Ken je iemand of een organisatie, die actief is op het gebied van duurzaamheid? Iemand die een blijk van waardering kan gebruiken? Iemand die anderen enthousiast heeft gemaakt? Iemand die tegen de stroom in roeit?

Dus ken je iemand? Nomineer diegene dan! Schrijf een korte motivatie waarom je die persoon of organisatie wilt nomineren en stuur die vóór 15 oktober op naar Jan Lenselink: [email protected]

De lijst met mogelijkheden is eindeloos. Daarom zijn er wel een paar criteria. Het lintje wordt aangeboden aan een organisatie of persoon die:
1. Woont of actief is in Berkelland,
2. Bijdraagt aan een beter milieu, een groenere wereld of een duurzamer toekomst en,
3. Anderen enthousiast maakt of inspireert om mee te doen.

Wie wordt de opvolger van Jaap de Boer? Hij kreeg vorig jaar het eerste Berkellandse Groene Lintje met zijn initiatief Helemaal Groen. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven