Help! Personeels tekort bij Gastronomie De Luifel in Ruurlo

RUURLO – Het is een bizar jaar voor ons allemaal. Ook in de horeca is het wel het meest bijzondere jaren sinds jaren. In april en mei kon men door de verplichte sluiting helemaal geen gasten ontvangen. Hoe anders is dit nu. Veel mensen blijven in eigen land en het is prachtig weer. De horeca verwacht dan ook nog drukke maanden. Ondanks dat ze blij zijn met de grote drukte, zijn er ook nog wel wat uitdagingen. Want als de studenten straks weer naar school gaan, wie zorgt er dan voor de bediening? Veel horeca bedrijven zitten met het zelfde probleem. Partick Lehman van Gastronomie De Luifel uit Ruurlo legt het dillema helder uit.

“Beste mensen, het gaat momenteel (gelukkig) bijzonder goed. Daadwerkelijk vinden alle toeristen en steeds meer plaatsgenoten ons terras en bedrijf, we groeien dit kwartaal dan ook met forse cijfers. De Achterhoek en met name Ruurlo is dan natuurlijk ook bijzonder mooi. Normaler wijze zwakt onze omzet af in september, onze jeugd kan dan ook met een gerust hart weer verdergaan met hun studie en hun toekomst dromen. Ze komen dan weer terug in het weekend om toch de centjes te verdienen en hun vrienden te zien. Wat is het “probleem” ? Ik verwacht dat onze voornaamste gasten “de grijze golf” dit jaar er net zolang op uit blijven gaan als het weer het toelaat. Ze moeten tenslotte nog wat inhalen….  Nu dan mis ik een hoop goede handjes en voetjes van maandag t/m vrijdag. Periode september t/m Herfstvakantie. Velen van jullie hebben een groot hart voor de Horeca en de nodige ervaring. Nee, geen 40 uur per week!! Ik ben al blij als je elke week 1 of 2 dagen kan. Weekend mag maar hoeft niet. Vele lapjes maken tenslotte een deken. Wie voelt zich geroepen, heeft zin om weer eens lekker te knallen ? Ik hoor graag van je”.

Veel horecabedrijven hebben het zelfde probleem. Dus zoek jij nog een baantje voor erbij? En heb je affiniteit met de horeca? Meld je bij een Berkellandse horeca ondernemer, daar zullen ze vast blij mee zijn!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven