Herman Wansing uit Neede exposeert bij Wibi Soerjadi in de tuin

NEEDE – Beeldend kunstenaar Herman Wansing uit Neede werd kortgeleden verrast met een telefoontje van het management van pianist Wibi Soerjadi. De vraag was of hij twee weekenden tijdens de tuinconcerten van Wibi in Diepenheim zijn beelden wilde exposeren. Daar hoefde Herman niet lang over na te denken.

“Ik denk dat de vraag komt vanwege mijn initiatief ‘Beelden in de voortuin’. Ik had onder meer het beeld ‘G-sleutel’ neergezet, een beeld dat natuurlijk perfect bij muziek past. Via Facebook heb ik collega-kunstenaars opgeroepen om ook hun kunstwerk in de voortuin te zetten, zodat er toch een soort van kunstroute ontstaat. Veel valt door de corona-tijd weg en zo komen we als kunstenaars toch nog een beetje in beeld.”, aldus Wansing.

Bij de concerten staan de beelden in het zicht van het publiek. Ze vormen zo een muzikaal contrast en tegelijkertijd een sfeer- en stijlvolle aanvulling op het tuinconcert. De beelden maken ook indruk, gezien de vele positieve reacties die hij al mocht ontvangen. Dat ook een concert ‘alledaagse’ verplichtingen heeft, blijkt uit het feit dat Herman vrijdagmiddag even de sokkels van het gazon moet verwijderen, zodat het gras voor het laatste concert komend weekend gemaaid kon worden.

Wie meer van de beelden van beeldend kunstenaar Herman Wansing wil weten, kan terecht op http://www.hermansbeelden.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven