Marcel Meijer rijdt snelste rondje “ooit” op clubparcours van De Bijenkamp

EIBERGEN – Tijdens de snikhete 6e competitieavond van de ZAC wist Marcel Meijer de snelste ronde van het jaar te rijden en is nieuwe leider in de “tijdrijderscup”. Met een tijd van 1.57.742 (49,53 km/h) is dit niet alleen de snelste tijd van het seizoen, maar ook de snelste tijd welke ooit verreden is op het clubparcours van De Stofwolk in Eibergen!

Op deze goed bezochte avond werd evenals voorgaande weken hard gekoerst om een mooie kopgroep op te zetten. Het waren niet alleen de bekende hardrijders, maar ook de nieuwe aanwas liet zich van de beste kant zien. De eerste aanval van een 8 tal bekende hardrijders kon het peloton nog pareren, maar toen de gebroeders Reinderink, Wolsink en Berenschot elkaar 19 ronden voor het einde vonden was het gedaan. Deze groep zou ook de meeste punten van de tussensprint voor zijn rekening nemen (gewonnen door Joris Reinderink). Door de goede samenwerking in de kopgroep wisten zij 7 ronden voor het eind het gehele veld een ronde te dubbelen.

De eindsprint van de B categorie werd knap gewonnen door Matz Damman, voor Nauk ten Thije en Siebe Rensen. Na de sprint van de B was het de beurt aan de gedubbelde renners van de A categorie voor de 5e plaats, welke gewonnen werd door Mike Krabbenborg! Door het dubbelen van het peloton mocht de kopgroep door het rijden van een extra ronde zelfstandig strijden om de winst. Hier bleek Jelle Wolsink met een enorme eindsprint de sterkste, kort gevolgd door Pepijn Reinderink, Joris Reinderink en Gerjo Berenschot.

Leiders in de competitie:
A categorie Jelle Wolsink
B categorie Ronald Groot Roessink
Sprint Joris Reinderink
Tijdrijderscup Marcel Meijer

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven