Open Monumentendag Natuurpark Kronenkamp in Neede

NEEDE – Op zaterdag 12 september a.s. is i.v.m. de Open Monumentendag ook Natuurpark Kronenkamp in Neede geopend van 10.00 tot 16.00 uur.  De gebouwen in het park zijn allemaal gemeentelijke monumenten. Tot 2002 vond hierin de waterzuivering plaats van alle afvalwater uit Neede en omgeving. Het is die dag mogelijk om onder leiding van een gids een rondleiding door het park te maken waarbij uitleg wordt gegeven over de waterzuivering. Sinds eind juli hangt in Het Filter, de ontmoetings-/educatieruimte in het park, de Canon van Neede. Deze geeft in 24 panelen de geschiedenis van Neede weer. Via een QR-code kunnen de achterliggende verhalen, als een venster, worden geopend. Neem dus uw smart-/iPhone mee.  Ook de vleermuisexpositie van Stichting Vleermuizendorp Neede is te bezichtigen in Het Filter.  In het natuurpark kan vrij worden gewandeld. Het is verbonden met het Hofmaatpark en De Kamp.

De Canon en vleermuizenexpositie zijn tijdens de openingsuren van Het Filter permanent te bezichtigen: maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven