Samenwerking Sport Federatie Berkelland en v.v. Ruurlo leidt tot nieuwe wandelgroep

RUURLO – Maandag 10 augustus is een nieuwe groep met wandelaars in Ruurlo onder tropische omstandigheden van start gegaan met de eerste wandeling onder begeleiding van Sport Federatie Berkelland (SFB).  De SFB heeft daarbij de samenwerking gezocht met VV Ruurlo, het bestuur wilde graag meewerken aan dit initiatief. VV Ruurlo stelt haar accommodatie belangeloos beschikbaar, zodat de wandelaars zich daar vooraf kunnen verzamelen en nadien na kunnen praten onder het genot van een kopje koffie of thee voor €1,20.

De Beweegmakelaar van de SFB kreeg enkele vragen van inwoners uit Ruurlo. Zo wilde een inwoner graag meer laagdrempelig bewegen en wilde iemand anders graag met een ander groepje bewegen. Vanuit hier is de samenwerking tussen SFB en VV Ruurlo als centrale locatie in Ruurlo verder uitgewerkt. Het doel is om meer mensen laagdrempelig (en samen) te laten bewegen via een wandelgroep, deze groep loopt samen ongeveer een uurtje per keer.

In meerdere kernen is een soortgelijke wandelgroep opgestart waarbij de SFB de samenwerking heeft gezocht met een sportvereniging als start- en eindpunt. Voor deze eerste keer in Ruurlo waren er 15 enthousiaste wandelaars die gezellig een stuk gewandeld hebben met elkaar. Na afloop werd er met elkaar nagepraat over deze eerste keer wandelen en is meteen al een vrijwilliger voren gestapt om wekelijks een idee voor de te lopen route aan te geven in de groep. Vanuit VV Ruurlo werd er speciaal voor deze eerste keer gezorgd voor cake en koek voor de deelnemers aangezien ook zij positief verrast waren door de grote opkomst en zij het leuk vinden dat steeds meer mensen VV Ruurlo weten te vinden als vereniging van waaruit meer en meer activiteiten ontstaan. De SFB betaalde voor deze 1e keer de koffie en thee voor de deelnemers.

Lijkt het je leuk om gratis met deze groep mee te wandelen elke maandagmorgen om 10 uur (aanwezig 9.45 uur)? Meld je dan aan via [email protected] of bel naar 0545-476727.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven