Training Binnenstebuitenen met gevoelens

EIBERGEN – Als een kind te maken krijgt met een vervelende situatie zoals een scheiding of pesten, veroorzaakt dat spanning. Het ene kind kan beter met spanning omgaan dan het andere kind. Sommige kinderen raken behoorlijk in de knoop met zichzelf en reageren daardoor anders op hun omgeving. Er zijn kinderen die heel heftig reageren op kleine voorvallen, er zijn kinderen die sneller bang worden of in paniek raken en er zijn kinderen die zich in zichzelf terug trekken. Al deze kinderen worden in hun sociale gedrag geblokkeerd door hun gevoelens. Kinderen weten vaak wel dat ze niet mogen schelden, slaan of schoppen. Toch doen ze het. Het probleemgedrag wordt veroorzaakt, doordat kinderen niet altijd weten hoe ze hun emoties kunnen uiten. Dit kan gevolgen hebben voor hun ontwikkeling op sociaal-emotioneel gebied, maar ook op de leerprestaties. Wij horen regelmatig van ouders dat “er niet uit komt, wat erin zit”. Dat klopt dan ook. Daar zit meteen ook het belang van goed met je gevoelens om kunnen gaan. Het is een vaardigheid die een grote invloed heeft op de verdere ontwikkeling van een kind en doorwerkt in de puberteit en volwassenheid. Je emoties herkennen, ze kunnen accepteren en er op een goede manier mee om kunnen gaan, geeft een kind zelfvertrouwen. Het kind voelt zich van binnen sterker en dat zie je terug in het gedrag.

Bij Pedagogisch Adviesbureau De Opstap gaat in de week van 14 september de training “Binnenstebuitenen met gevoelens” van start. In de training leren kinderen verschillende manieren om gevoelens te kunnen uiten, bijvoorbeeld via spel, muziek en creatieve werkvormen. Ook krijgen zij opdrachten mee voor thuis. In een werkmap, worden de dingen bewaard die voor hen belangrijk zijn. De training vindt plaats in Kulturhus ’t Spieker in Eibergen aan de Kerkstraat 30. De training bestaat uit 11 bijeenkomsten voor de kinderen, daarnaast zijn er 4 contactmomenten met ouders. De training is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar.

De kosten van de training kunnen worden vergoed door de gemeente of vanuit de zorgverzekering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pedagogisch Adviesbureau De Opstap: 0545-287678 of via [email protected].

Aanmeldingen graag voor 1 september
Check de website: http://www.deopstap.com. De Opstap is ook te volgen op Facebook.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven