Weerpraatje: Eerst koeler en vanaf woensdag weer tropisch

BERKELLAND –  Het typische Hollandse zomerweer, “hollen en stilstaan”, “een achtbaan” en wat hebben we er niet veel meer termen voor. Na een tropische dag met hier in de Achterhoek 32 graden nu even wat minder heet, met de komende dagen tussen de 20 en 25 graden. Hoewel het vannacht hier en daar wel wat geonweerd heeft, is de overgang vrijwel geruisloos gegaan. De komende dagen, met name maandag kan er nog wat regen vallen, maar overwegend is het droog. En daarna gaan we in de “achtbaan” weer flink omhoog op woensdag. Dan alweer bijna 30 graden en de dagen erna, mogelijk tot en met het volgende weekeinde, weer temperaturen van 30 tot 35 graden, veel zon en droog. Hoewel het voor velen lijkt alsof we een heel natte periode achter de rug hebben, blijft het neerslagtekort onrustbarend hoog. In de grafiek zien we dat we alweer richting het tekort van 2018 gaan. En dat voor het derde jaar op rij!

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven