Berkellandse ploegen actief op eerste AKF Klootschietcompetitie

BERKELLAND – Het 1e team van KV Zwolle zette een goede score neer op het ca. 5900 m. lange parkoers van de Heksenkring uit Barchem. Het team bleef het verrassend sterke Respelhoek 1 in een directe confrontatie op meters voor. De AKF had in deze covid 19 tijd een aantal zaken aangepast om de klootschieters toch te kunnen laten sporten. Belangrijkste aanpassing was het niet vooraf (en achteraf) samenkomen in een zaal met alle sporters. De teams werden nu vooraf via social media uitgenodigd om ca. 5 minuten voor de starttijd de startplaats te betreden. Hiermee worden grote groepen voorkomen en is het afstand houden makkelijker. Even wennen en minder gezellig waren de gehoorde opmerkingen. Maar iedereen was wel blij dat er weer naar een halfjaar gesport kon worden.

Zwolle, de kampioen van vorig seizoen, maakte geen fouten en werd met 57 schoten 1e op meters voor Respelhoek dat ook 57 schoten nodig had. ’t Broek werd 3e met 60 schoten. Klein Dochteren begon met een vierde plaats en een score van 62 schoten. ’t Broek 2 was goed op dreef. Met 63 schoten en een vijfde plaats ging men tevreden op Ruurlo aan. Eibergen, Zwolle 2 en Onderlingen hadden allen 66 schoten nodig op het mooie parkoers dat wel wat druk was ten gevolge van fietsende dagjesmensen die net als de klootschieters genoten van het mooie nazomer weer. Respelhoek 2 heeft haar draai na de promotie nog niet gevonden in de 1e klasse en moest met 76 schoten genoegen nemen met een 9e en laatste plaats. Zwolle 3 moest helaas door omstandigheden afzeggen.

In de tweede klasse was de eerste competitieronde een prooi voor Zwolle 4. Dit team noteerde een prima score van 67 schoten. Onderlingen 2 en ’t Broek 3 volgden met respectievelijk 69 en 70 schoten. Thuisploeg Heksenkring startte matig met 75 schoten en een 8e plaats. Dijkhoek was met 71 schoten redelijk op dreef.

3 Oktober is Klein Dochteren gastheer voor de 2e AKF competitieronde. Aankomende zondag 27 september begint de Landelijke Straat competitie in Ruurlo. Titelverdediger Zwolle en ’t Broek uit Ruurlo vertegenwoordigen de AKF in deze hoogste klasse van de klootschietsport.

Foto’s: KV Respelhoek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven