Boerderijwinkel Bosheurne voor over (h)eerlijke streekproducten

BARCHEM – Een bedrijf starten midden in de coronacrisis, je moet het maar durven. Eigenlijk overkwam het Gert en Gersina Tessemaker uit de buurtschap Bosheurne gewoon. Net toen alles gereed was om van start te gaan met de boerderijwinkel werden de corona maatregelen afgekondigd. Het weerhield het stel er niet van om de winkel toch te openen, de voorraad was immers al ingeslagen. Inmiddels is de winkel alweer bijna een half jaar open en heeft Gersina haar draai helemaal gevonden. De familie Tessemaker heeft een agrarisch bedrijf met fokzeugen, schapen, grasland en mais. In de boerderijwinkel is dan ook volop varkensvlees te kopen. Dit vlees is afkomstig van de eigen varkens, deze laat men slachten bij Slagerij Kastelein in Diepenheim. Gersina en Gert willen met hun boerderijwinkel het ondernemerschap verbreden en bij het publiek meer waardering creëren voor de producten die ze als agrariërs op een eerlijke manier en met vakmanschap produceren. Ze hadden ook kunnen kiezen voor uitbreiding van het fokzeugenbedrijf, maar het stel heeft met de boerderijwinkel bewust voor een andere weg gekozen om die verbreding te creëren.

Bij Boerderijwinkel Bosheurne aan de Ruurloseweg in Barchem kun je niet alleen maar een stukje varkensvlees kopen, je kunt er ook terecht voor rund- en kippenvlees, complete barbecue, eieren, diverse soorten kaas, aardappelen, ijs, handgemaakte bitterballen en kroketten, wijnen, speciaalbieren, oud-Hollands snoep, diverse soorten mosterd en worst en handgemaakte tapasplanken. Uiteraard is er een ruime keuze aan cadeaupakketjes/relatiegeschenken, deze kun je naar eigen wens laten samenstellen. Ook voor kerstpakketten in de vorm van vlees of streekproducten kunt u hier terecht. Vrijwel alle producten die in de winkel liggen worden door bedrijven uit de streek geproduceerd. Er staat een grote vrieswand in de winkel, deze is voor een grootdeel gevuld met het eigen varkensvlees. De eieren die bij Gersina en Gert te koop zijn komen van pluimveehouderijbedrijf Bouwmeester uit Vorden, de kaas van kaasboerderij ’n Ibink uit Ruurlo en ijs van ijsboerderij ’t Dommerholt uit Borculo. Allemaal goed aangeschreven bedrijven uit deze regio.

Via facebook worden elke week leuke acties gecommuniceerd, tevens zijn daar wat filmpjes van de winkel te vinden. In de winkel ligt een informatie foldertje. Op de website http://www.bosheurne.nl staat een mooi overzicht van het volledige assortiment, wat overigens nog telkens wordt uitgebreid. De boerderwinkel is geopend van woensdag en donderdag van van 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven