De Smulgrill komt met frikandel sensatie

NEEDE – De tijd dat je naar een cafetaria gaat voor een simpel patatje ligt achter ons. De hedendaagse cafetaria bezoeker wil continu verrast worden. Dat is nu juist iets wat bij Matthijs Reinderink past. De Needenaar (28) is inmiddels mede-eigenaar van de alom bekende cafetaria De Smulgrill aan de Oudestraat. Matthijs runt de zaak samen met zijn moeder Monique van Druten. Zij is al jaren lang het gezicht van de cafetaria. “Toen Theo, de vorige eigenaar, nog op de zaak zat kwam ik hier al regelmatig. Mijn moeder werkte hier toen en ik hielp dan met schoonmaken. In die tijd riep ik al dat ik later ook een cafetaria wilde”. Het heeft wel even een paar jaar geduurd, maar uiteindelijk heeft Matthijs woord gehouden.

Mijn moeder nam de zaak van Theo over. Ik werkte de afgelopen vijf jaar voor Centrale IJkinrichting Borculo B.V. (CIJ), maar sinds mijn moeder de zaak helemaal voor haar zelf runde hielp ik al volop mee”. Zo zette Matthijs de volledige bezorgservice op voor De Smulgrill, ontwikkelde hij een broodjescorner en deed hij de social-media. Inmiddels heeft hij de stoute schoenen aangetrokken en is hij vennoot geworden in het bedrijf. “Bij CIJ wilden ze me nog niet helemaal missen, dus daar blijf ik nog twee dagen in de week werken, maar voor de rest ben ik nu fulltime in De Smulgrill aanwezig”.

Moeder en zoon zijn volop bezig met het bedenken van nieuwe concepten, want met simpel een patatje en frikandel verkopen red je het tegenwoordig niet meer. Dat er flink aan de weg getimmerd wordt is direct zichtbaar aan het frisse interieur van de zaak. In 2019 is alles flink onderhanden genomen. Bij een moderne uitstraling, hoort ook een moderne menukaart. Een van de nieuwste innovaties is de “frikandel sensatie”. Altijd al gek geweest op een frikandel speciaal? Dan kun je je nu helemaal uitleven. Matthijs en Monique bedachten diverse varianten op deze oerhollandse snack. Wat dacht je van frikandel smulgrill met geraspte kaas, rucola sla en smulliesaus, of van een frikandel cheese onion met kaassaus, rucola en knapperige uitjes?

De inmiddels overbekende smulliesaus is een grote hit in Neede, hier wil het ondernemers duo nog meer mee gaan doen, maar wat dat verklappen ze nog niet.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven