Saar is een maatje aan huis, ook in Berkelland

BERKELLAND – Mantelzorgers hebben het niet altijd even makkelijk. Hoe fijn is het als je je taken af en toe kunt overdragen aan iemand anders. ‘Saar aan Huis’ regelt dat.

Maatwerk ondersteuning en begeleiding
De betaalde ondersteuning die ‘Saar aan Huis’ biedt is als de zorg die een partner of kind geeft. Het leveren van passende mantelzorg maakt het mogelijk dat ouderen, mensen met (beginnende) dementie, chronisch zieken of mensen vanuit de revalidatie veilig en vertrouwd in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. En dat met de aandacht die ze nodig hebben en met behoud van eigen regie. Dat laatste is erg belangrijk. Daarnaast komt helaas ook eenzaamheid vaak bij ouderen voor.

Vaste Saar
Mantelzorgers zijn vaak overbelast. Soms lukt het om het met vrijwilligers op te lossen maar dat lukt niet altijd, dan kan ‘Saar aan Huis’ een oplossing zijn. Cliënten vinden het prettig dat zij een vaste Saar hebben.
Saar houdt gezelschap, helpt met het bereiden van maaltijden, doet (samen) de boodschappen, houdt een oogje in het zeil, gaat samen op pad, maakt een wandeling of begeleidt de cliënt naar een arts, fysio of
ziekenhuis. De Saars zijn er gedurende de dag en ook in de nacht als dat nodig is. Belangrijk is dat de juiste Saar bij de cliënt terecht komt. Als een cliënt graag naar musea gaat, dan is een Saar met affiniteit voor kunst een uitgangspunt. Saars zijn mensen die veelal uit de zorg komen of daar nog werken, goed opgeleid zijn en een ruime levenservaring hebben. Zij werken vanuit hun hart. Een Saar snapt wat nodig is!

Inzetbaarheid
Saar aan Huis is flexibel en snel inzetbaar vanaf €25,- per uur. Dit wordt gefinancierd vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of uit eigen middelen. Steeds meer mensen hebben ondersteuning nodig. Ook hebben steeds meer zorgverzekeraars vervangende mantelzorg opgenomen in het aanvullende pakket. Voor onder andere CZ, a.s.r. en ONVZ is Saar aan Huis een van de voorkeursaanbieders.

Mantelzorgondersteuning nodig?
‘Saar aan Huis’ is elke dag van de week, 24 uur per dag inzetbaar, ook ter vervanging van de mantelzorg tijdens de vakanties of als u of uw dierbare op de wachtlijst staat voor bijvoorbeeld een woon-zorgcentrum. Wij werken nauw samen met de thuiszorg organisatie, verwijzen naar elkaar door. Ook mensen binnen woonzorglocaties, zoals verzorgingshuizen, weten ‘Saar aan Huis’ inmiddels te vinden. Mensen willen graag langer thuis wonen, de overheid wil ook dat mensen langer thuis wonen en ‘Saar aan Huis’ zorgt ervoor dat het mogelijk is. Mensen die ervan gebruik willen maken zich melden via tel. 06 41557452 of [email protected].

Cliënten vertellen
Een betrouwbare en warme steun voor mijn ouders en ons als zorgdragende kinderen. Heb Saar erbij gevraagd in 2018 toen mijn ouders plotseling naar een verzorgingstehuis moesten. In ons gezin werken alle vier ‘kinderen’ en is doordeweeks bijstaan is moeilijk. Bij piekbelasting (verhuizing, dokter bezoeken) ondersteunt Saar met praktische zaken. In rustige tijden helpt Saar op sociaal-emotioneel gebied bijvoorbeeld
met uitjes of nieuwe kleer kopen. Ik gebruik zelf Saar als klankbord om te verhelderen wat er nodig is. Saar is actief, betrokken, betrouwbaar, goed bereikbaar. Mijn ouders zijn erg kwetsbaar en we weten niet wie van beide het eerst in problemen zal gaan komen. Maar mede door Saar voelt de situatie als behapbaar. Na de Corona lock down starten we met goede moed weer op. Mijn familie is erg tevreden over Saar.

Ik ben heel enthousiast over Saar aan Huis
Saar aan Huis wordt heel goed georganiseerd. De Saars kwamen altijd op de afgesproken tijd, heel prettig. Ik kon met een gerust hart een middag uit gaan. Mijn demente man had ook fijne uren met zijn Saar. Hij kreeg alle aandacht. Het was ook plezierig, dat hij meegenomen werd naar de fysiotherapie en er met hem gewandeld werd als het weer goed was.
Zie ook onze website 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven