’t Broek uit Ruurlo wint 1e Landelijke straatwedstrijd klootschieten

RUURLO – Een verrassing, dat kan gesteld worden nadat alle teams over de finish waren. De heren van KV ’t Broek uit Ruurlo waren op het nieuw gekozen parkoers in Zieuwent de overige teams de baas. Dat is in al die jaren dat men meedoet nog niet voorgekomen. De heren waren dan ook behoorlijk uitgelaten na bekend worden van het behaalde resultaat. Het team van ’t Broek bestaat dit seizoen uit Patrick Zieverink, André Vruggink, Bart Kuenen en Eric klein Haneveld en ditmaal aangevuld met reserve speler Geert Vruggink.

Net als in de AKF competitie was er in Covid19 tijd gekozen om vooraf (en achteraf) niet samen te komen in een zaal. Iedereen kreeg vooraf via social-media de exacte starttijd en startplaats doorgestuurd om ophoping van mensen te voorkomen. Gelukkig was iedereen doordrongen van deze maatregel en werd het goed nageleefd.

Op het 5,2 km lange parcours in het buitengebied van Zieuwent traden 13 herenteams en 5 damesteams, geselecteerd uit de diverse afdelingen, aan voor de 1e Landelijke straatcompetitie van het nieuwe seizoen. De heren van ’t Broek uit Ruurlo gingen gelijk prima van start met een afschot van ca. 170 meter op het nieuwe gladde asfalt. Tegenstander was het, zonder mededinging spelende, dames kernploegteam. Het parkoers met de vele flauwe bochten is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Het thuisspelende ’t Broek maakte hier dan ook prima gebruik van zoals later bleek.

Zwolle (Groenlo) de 2e vereniging uit de Achterhoek (AKF) en kampioen van vorig seizoen miste de absolute topvorm, maar wist met 51 schoten en een 6e plaats een nette score neer te zetten. Het was sowieso spannend aangezien de verschillen klein waren. Niet alle teams haalden het hoge niveau dat nodig is om bovenin te eindigen. Mander de kampioen van 2 jaar terug eindigde met 56 schoten op een 11e plaats.
Bij de dames is helaas geen vereniging uit de Achterhoek dat meedoet op landelijk niveau. De dameskernploeg wist na voor hun doen redelijke wedstrijd maar net Beuningen voor te blijven. Beide teams hadden 58 schoten nodig. De overige damesteams werden op grote afstand gezet. Kluppelshuizen en Oud Ootmarsum maakten er een spannende wedstrijd van door in een directe confrontatie beiden met 70 schoten binnen te komen. Oud Ootmarsum werd op meters 2e.

De volgende landelijke straat competitie is op 25 oktober in Afdeling Midden Twente bij vereniging Huier.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven