Veel belangstelling voor een gezellige ontmoetingsmiddag bij De Zonnebloem Eibergen

EIBERGEN – Op gepaste afstand en met alle coronavoorzorgsmaatregelen konden de Zonnebloemgasten weer eens genieten van een gezellige ontmoetingsmiddag in De Huve. Foodtruck De Melkbus stond klaar om de gasten te verwennen met een smakelijk yoghurttoetje naar keuze. Voor sommigen was het een hele maaltijd! Om de 1,5 meter afstand te kunnen handhaven werden er twee groepen samengesteld, die op verschillende tijden welkom waren. Een terugblik op de afgelopen moeilijke periode, maar ook de lichtpuntjes, waar de Zonnebloem haar gasten mee verrast heeft, passeerden de revue. Voorzitter Frieda van Enk had een presentatie samengesteld met foto’s van het paasontbijtje, de high tea en het bloemetje van de Rabobank, waar de jarige gasten de afgelopen periode op getrakteerd werden. Zo kon men een kijkje achter de schermen nemen hoe deze Zonnebloemacties tot stand zijn gekomen. Want ondanks het feit dat de huisbezoeken maandenlang niet kon doorgaan, werden de Zonnebloemgasten in afgelopen tijd niet vergeten. Met een speciaal opgezette telefoonlijn bleef De Zonnebloem contact houden met haar gasten.

Appie Hennink zorgde die middag voor vrolijke accordeonmuziek en Dick Lammers deed zijn uiterste best om alles mooi op beeld vast te leggen. Tenslotte kon men nog kijken naar een Polygoonfilmpje uit ‘De ‘goede’ oude tijd….’ waarin de jeugd zich na schooltijd eindeloos konden vermaken met hoepelen, knikkeren, hinkelen, bokspringen, zakdoekje leggen, en nog veel meer… Voor de gasten was het een verademing om er weer eens eventjes uit te zijn en elkaar weer te ontmoeten. Alle Zonnebloem gasten, die niet konden of het nog niet aandurfden, kregen een heerlijk yoghurttoetje thuisbezorgd! Ook de electrocar werd ingezet voor zowel vervoer van de gasten, alsmede het rondbrengen van de versnaperingen. De activiteitencommissie ‘De Zonnewijzers ’ had een zorgvuldig draaiboek gemaakt om alles volgens voorschriften veilig te laten verlopen. Gezondheidscheck, handen desinfecteren, vrijwilligers in de bediening droegen mondkapjes en plastic handschoenen en er werd nauw gelet op de inachtneming van de 1,5 meter afstand. Ondanks het feit, dat het wellicht anders verliep dan men gewend was, waren de reacties zeer positief. De gasten hebben kunnen genieten van een gezellig uitje. En daar was men na een lange periode van gedwongen thuiszitten wel aan toe!

Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloem dan kunt u kijken op de Facebook-pagina van De Zonnebloem of contact opnemen met 0545 – 47 7 815 of mailen naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven