Werkbezoek CDA 2e-Kamerlid René Peters aan Berkelland

BERKELLAND – Maandagmiddag 28 september 2020 brengt CDA 2e-Kamerlid René Peters een werkbezoek aan Berkelland met als thema Jeugdzorg: meer rendement door verbinden en samenwerken. René Peters is woordvoerder jeugdzorg van de CDA-2e-Kamerfractie en wil graag praktijkvoorbeelden zien. En vanuit Berkelland willen we graag weten wat er vanuit Den Haag te verbeteren valt.

Programma:
13.30 uur Ontvangst bij Grote Kerk te Neede (Kerkplein 1) en daarna toelichting huidig jeugdbeleid in Berkelland in gebouw Diekgraven (Kostersteeg 4). Daarbij wordt het recent ingestelde scheidingsloket besproken en ervaringen gedeeld.

15.00 uur Bezoek aan Jimmy’s te Neede (Bergstraat 10) waar de jongerenwerker samen met enige jongeren ingaan op de succeservaringen en welke kansen jongeren krijgen bij Jimmy’s.

16.00 uur Bezoek aan het Tussenstaphuis (Nieuwstraat 43, Eibergen), waar kwetsbare jong volwassenen tussen 18-23 jaar wonen, die begeleid worden naar zelfstandig wonen. De initiatiefnemer neemt ons mee in het concept en ervaringen.

16.45 uur In de foyer van het Spieker (Kerkstraat 30, Eibergen) gaan we in gesprek met een aantal zorgpartners en gaan we op zoek naar kansen in de samenwerking. Wat werkt, wat gaat goed en wat kan beter. Aanwezig zijn hierbij o.a. Opvoedingsondersteuning Opstap, Huisartsenpraktijk Berentsen en de Praktijkondersteuner en tevens lid Voormekaar Team.

18.00 uur Persconferentie – livestream

CDA Berkelland roept inwoners nadrukkelijk op om vragen aan René Peters over de jeugdzorg vooraf door te geven via Facebook CDA Berkelland of via email: [email protected]. Uw vragen worden bij de persconferentie beantwoord. Deze persconferentie en daarmee ook de beantwoording van de vragen is live te volgen via de stream die via http://www.cdaberkelland.nlis te volgen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven