Carnavalsoptocht in Neede gaat in 2021 niet door

NEEDE – Er komt komend jaar geen carnavalsoptocht in Neede, ook door de kinderoptocht die normaliter een dag voor de “grote” optocht wordt gehouden gaat een streep. Dit maakte Ria Ruiterkamp, voorzitter  van N.C.G. de Vlearmuze, maandagavond bekend.  “In juni hebben we jullie op de hoogte gebracht van het besluit om het komende carnavalsseizoen niet officieel op te starten. Dit vanwege het coronavirus en alle maatregelen die hierbij gelden. Het coronavirus houdt ons nog steeds in haar greep en het lijkt erop dat we nog langere tijd vastzitten aan de 1,5 meter-samenleving en verschillende andere maatregelen vanuit de overheid. We hebben de deur tot nu toe op een kier gehouden, in de hoop dat de maatregelen zouden versoepelen en er weer mogelijkheden ontstonden om toch iets te organiseren. De grote activiteiten vragen echter ook voorbereidingstijd van de verschillende commissies en ook van eventuele deelnemers. Daarnaast neemt een vergunningstraject de nodige tijd in beslag. Om die reden zien wij ons genoodzaakt om nu een definitief besluit te nemen rondom een aantal grote activiteiten”.

Ruiterkamp vervolgt: “In overleg met het Algemeen Bestuur, en dan met name de optochtcommissie, kinderoptochtcommissie en Pipistrello, is het besluit genomen dat de kinderoptocht op zaterdag en de grote optocht op zondag niet door zal gaan. Daarnaast zal er door Pipistrello geen tentfeest worden georganiseerd. Tevens worden alle overige officiële activiteiten voor het seizoen 2020 – 2021 afgelast.
Dat er geen officiële activiteiten plaatsvinden, betekent niet dat we dat er komend seizoen niets zal worden georganiseerd. Op basis van de geldende maatregelen proberen we alsnog een aantal alternatieve activiteiten te organiseren. Dit begint met de Thuisbingo Carnavalseditie op zaterdag 7 november! Daarnaast zijn er al verschillende ideeën die uitgewerkt gaan worden. Mocht je zelf een geweldig idee hebben, geef die dan vooral door via [email protected]. We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen jullie op het beeldscherm te zien tijdens de eerste aangepaste activiteit, de Thuisbingo Carnavalseditie”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven