Gemeente Berkelland kapt dode bomen

BERKELLAND – Als gevolg van de droge zomers van afgelopen 2 jaar en daarop de droogte van dit jaar is een flink aantal bomen dood of voor een groot gedeelte afgestorven. De Gemeente Berkelland is bezig met een inventarisatie en het in kaart brengen van de dode bomen.

Waarschijnlijk zo’n 1500 dode bomen
Naar verwachting gaat het in onze gemeente in totaal om zo’n 1500 bomen. Het gaat voornamelijk om berken, oudere beuken, grove dennen en fijnsparren. De gemeente begint binnenkort met het kappen van deze dode bomen. De bomen kunnen een gevaar opleveren voor de omgeving.

Inventarisatie buitengebied Beltrum en deel Eibergen
Het eerste deel van de inventarisatie betreft de bomen langs wegen in het buitengebied van Beltrum en een deel van het buitengebied van Eibergen. Het gaat in dit deel om circa 550 dode of zeer slechte bomen. Een deel van deze dode bomen is vergunningplichtig (± 430 stuks). Daarvoor volgt op korte termijn de aanvraag voor een vergunning. Deze aanvraag en uiteindelijk de vergunning publiceert de Gemeente in het BerkelBericht onder het kopje ‘Omgevingsvergunning’.

Herplant groot deel van de bomen
Door de kap van deze bomen ontstaan er open ruimtes in de bomenrijen. Waar mogelijk worden op deze plekken nieuwe bomen geplant. Om de biodiversiteit te vergroten wordt de herplant uitgevoerd met verschillende boomsoorten. Voor de bomen die niet vergunningplichtig zijn (± 120 stuks) begint al snel het kappen. Bomen zijn zichtbaar dood en laten al regelmatig dode takken vallen. De bomen worden allemaal gecontroleerd in het kader van de Wet natuurbescherming.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Slütter van de Gemeente Berkelland, via 0545-250 250.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven