John Panhuijsen grijpt naast 1000ste programma boekje in Rietmolen


RIETMOLEN-  John Panhuijsen uit Amsterdam heeft een hele bijzondere missie. Al meer dan 36 jaar lang reist hij elke zaterdag en zondag door het voetballandschap om de thuis- én uitwedstrijden van alle amateurvoetbalclubs in Nederland een keer bijgewoond te hebben. Hij bezoekt gemiddeld zeventig voetbalwedstrijden per seizoen. Naar eigen zeggen moet hij nog ongeveer 500 van de ruim 2200 amateurclubs bezoeken, en hij maakt het zichzelf niet makkelijk. Van oost naar west, van noord naar zuid, hij komt overal met de trein. Ook gisteren, zondag 4 oktober, was hij al vroeg op pad. De huiskamer van Panhuijsen is een kruising tussen een museum en een voetbalarchief. Programma boekjes, vaantjes, petjes, sjaals, shirts en speldjes van clubs, vullen tientallen multomappen de kasten. De postmeester van het Stadsarchief Amsterdam archiveert vakkundig zijn visitaties aan voetballend Nederland.

De gehele 4e klasse B staat de komende periode op het programma om te bezoeken. Vandaag was deze beste man te gast bij v.v. Rietmolen om zijn 1000e programma boekje in ontvangst te nemen. Echter werd deze ditmaal niet gedrukt aangezien supporters niet welkom zijn i.v.m. de corona perikelen. “Toch hebben we hem blij kunnen maken met een warme kop koffie en een echte v.v. Rietmolen sjaal. Deze nam hij erg dankbaar in ontvangst in onze bestuurskamer. Even later werd hij vriendelijke verzocht de wedstrijd te bekijken op gepaste afstand met inachtneming van de regels. Ondanks de teleurstellende uitslag voor onze Blauw-Witten(nederlaag tegen Sportclub Reken) kon zijn dag niet meer stuk. Hij was erg content met de manier waarop hij ontvangen is en zodoende toch de wedstrijd kon aanschouwen op gepaste afstand.
Na afloop van de wedstrijd vertrok John weer trots met zijn sjaal lopend richting de bushalte ‘Rietmolen’ om zijn reis richting Amsterdam weer in te zetten. John bedankt voor je komst!” Zo laat v.v. Rietmolen weten. 

 

Foto en tekst: v.v, Rietmolen

Deel dit artikel:

1 gedachte over “John Panhuijsen grijpt naast 1000ste programma boekje in Rietmolen”

  1. Mijn moeder is een Panhuijsen een zus van Jos Panhuijsen journalist en schrijver , maar John is ons onbekend . Wat een aparte hobby , ga zo door !!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven