Niels Deen maakt nummer voor verongelukte kameraad Justin uit Neede


NEEDE – In het voorjaar van 2019 kwam zijn 20 jarige kameraad Justin om het leven bij een eenzijdig ongeval. Justin reed op de Borculoseweg in Haarlo met zijn auto tegen een boom en overleefde het ongeval niet. Niels Deen heeft nu, onder de naam Needii,  een nummer gemaakt over zijn kameraad. Wij spraken Niels en vroegen hem naar het hoe en waarom.

Wat was je band en connectie met Justin?
“Justin en ik waren goede vrienden, ik heb Justin leren kennen bij een gezamenlijke vriend van ons.  Hierna zagen we elkaar eigenlijk dagelijks , we hebben echt heel veel plezier gehad samen en ontzettend veel gelachen”. 

Het ongeluk van Justin is inmiddels 1,5 jaar terug. Heb je er lang over nagedacht om het nummer te maken?
“Het nummer heb ik  begin 2020 geschreven ,omdat ik moeite had met het verwerken van zijn plotselinge dood. Op deze manier gebruikte ik de muziek om mijn emoties en gedachten toch een plek te kunnen geven. Na veel positieve reacties heb ik besloten om het nummer daadwerkelijk uit te brengen”.

Hoe waren de reacties van de nabestaanden en vrienden?
“Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen maar positieve reacties gehoord over het nummer! Veel mensen raakt het en vertellen mij dan ook dat ze het prachtig vinden om te luisteren ter gedachtenis aan Justin! Justin zijn moeder vind het nummer ook prachtig, voor dat het nummer werd uitgebracht ben ik nog bij haar langs geweest en hebben we het samen geluisterd! Het uitbrengen is in overleg gegaan samen met Justin zijn moeder”.

Ga je naast dit nummer nog meer muziek uitbrengen? 
“Muziek is iets waar ik mijn emoties in kwijt kan, ik heb al heel wat teksten geschreven. Ik weet alleen nog niet wat ik hiervan allemaal ga uitbrengen, maar nieuwe muziek komt zeker!  Mensen kunnen dan ook vooral muziek met een verhaal en boodschap erin verwachten”. 

Beluister HIER het nummer van Niels wat hij schreef ter nagedachtenis aan Justin. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven