Nieuw platform brengt Eibergse inwoners en horecaondernemers dichter bij elkaar

EIBERGEN – Eibergen is een platform rijker: Eibergen Eet. Het platform toont gerechten van alle deelnemende restaurants in één overzicht. Inwoners van Eibergen kunnen via Eibergen Eet direct het aanbod zien. Een uitkomst voor de horeca in deze onzekere tijden, met dit platform kunnen ze de tijdelijke maaltijden voor afhalen aan een breder publiek presenteren.

Marinus Klasen is web developer en initiatiefnemer van Eibergen Eet: “Twee weken geleden zocht ik naar afhaalgerechten in Eibergen en merkte ik frustratie. Het was een hele opgave om snel te kunnen vinden wat lokale restaurants te bieden hebben. Dat kan veel efficiënter.

Voor de sluiting van de horeca was er al een idee dat Marinus Klasen graag wilde uitvoeren: de lokale ondernemers en inwoners verbinden door middel van een platform. Hij benaderde Nahdie ter Haar en een meeting volgde al snel. Ze beseften dat de huidige corona maatregelen zich er goed voor leenden om een pilot te draaien met restaurants. Marinus Klasen vertelt enthousiast: “Een echte win-winsituatie, de restaurants bereiken namelijk een groter en breder publiek en wij draaien een test case en kunnen het platform optimaliseren”

Horeca-uitbaters reageerden verheugd op het idee en wilden graag meewerken. Een week na dato is het idee uitgewerkt en zijn de horecaondernemers van Het Muldershuis, Grand Café De Klok Patisserie en De Lindeboom druk bezig om hun gerechten toe te voegen aan Eibergen Eet. De website is nu ook bereikbaar en te gebruiken voor inwoners van Eibergen via eibergeneet.nl. Het bestellen van maaltijden gaat via de gebruikelijke manier van het restaurant. Door een snelkoppeling naar de contactgegevens van de restaurants kan dit snel en gemakkelijk.

Mis je nog een restaurant op Eibergeneet.nl? Geef het door of meld je aan! Nahdie ter Haar voegt toe: “In principe is ieder restaurant welkom, als het maar unieke gerechten zijn die op Eibergen Eet geplaatst worden. Het is echt een platform om de horeca te ondersteunen bij hun nieuwe manier van handelen. De gerechten en kwaliteit van je favoriete restaurant en de ambiance van thuis.” En de toekomst? “Eerst maar even kijken hoe de pilot draait in Eibergen, dan zien we daarna wel weer verder!”

Voor meer informatie of vragen kan er contact opgenomen worden met Marinus Klasen via 06 422 69 464 of Nahdie ter Haar via 06 143 783 05. Eibergen Eet is ook via de mail te bereiken: [email protected]. Facebookpagina: 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven