Oplichters proberen slaatje te slaan uit coronavirus

BERKELLAND – Oplichters grijpen het coronavirus aan om geld te verdienen. We lezen op een aantal facebook pagina’s ervaringen van mensen met deze oplichters. Men belt met de mededeling dat je in contact bent geweest met een persoon die besmet is met corona. Daarom moet je getest worden. Echter dien je ook even je gegevens van je betaalpas door te geven. Doe je dit niet, dan kan een forse boete volgen! Iedereen is dus weer gewaarschuwd. Trap er niet in! Hieronder een ervaring van iemand:

Blijkbaar moeten we ons voorbereiden op deze telefoontjes:
Goedemorgen….Volgens ons systeem bent u waarschijnlijk in de buurt geweest van iemand die positief getest is op COVID-19. Dit betekent dat u zich nu 7 dagen moet afzonderen en een COVID-19 test moet doen.”
‘. Kan je me vertellen wie die persoon was?”
” Nee, sorry maar dat kan ik u niet vertellen. Dat is vertrouwelijke informatie.”
‘ Goed dan. Hmmm… dus….”
” Maar u moet de komende 72 uur getest worden. Mag ik uw exacte postadres en geboortedatum zodat we u een kit kunnen toesturen?”
” Ok (geef adres) ”
” Bedankt – en ik moet een betaalkaartnummer hebben zodat we dit kunnen afronden en u de kit kunnen sturen.”
” Sorry – een betaalkaart? Ik dacht dat dit allemaal gratis was?”
” Nee – ik ben bang van niet. Er zijn administratieve kosten van € 50 voor de kit en de testresultaten. Kunt u mij het kaartnummer, de vervaldatum en het cryptogram voorlezen aub…..het is heel belangrijk en er zijn boetes voor niet-naleving.”
Zo werken de oplichters. En kwetsbare mensen zullen erin trappen!
 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven