Oud speler en oud trainer van Reünie Robert Franssen verlengd bij AZ


BORCULO/ALKMAAR – AZ heeft Robert Franssen langer aan zich gebonden. De jeugdtrainer ligt nu tot medio 2023 vast. Franssen kwam in 2016 over van De Graafschap en is de huidige trainer van AZ Onder 18. De 33-jarige Achterhoeker had in zijn eerste twee seizoenen AZ Onder 15 onder zijn hoede, waarmee hij in 2018 de dubbel pakte. Hierna streed Franssen met AZ Onder 19 om de landstitel. Afgelopen seizoen was de ploeg op koers om die doelstelling te behalen, maar maakte het coronavirus een vroegtijdig einde aan die droom. Wel betekende de eerste plek op de ranglijst plaatsing voor de UEFA Youth League, die in het voorjaar van 2021 van start gaat.

Franssen: ‘Successen voortzetten’
“Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt”, reageert Franssen. “Het is een genot om onderdeel te zijn van deze mooie organisatie, waarin de mogelijkheden om spelers maximaal te ontwikkelen ongelimiteerd zijn. Het werken met de beste talenten van Nederland en de kennis en kunde van collega’s maken dat ik iedere dag met een glimlach het gebouw in stap. We gaan ervoor om de successen van de club in het opleiden van eerste elftal-spelers voort te zetten.”

Brandenburg: ‘Goed voor continuïteit’
“Het spreekt voor zich dat wij heel tevreden zijn over Robert, want hij is hier al bezig aan zijn vijfde seizoen”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Deze contractverlenging is goed voor de continuïteit binnen de club en met name de ontwikkeling van onze spelers. In de afgelopen jaren heeft Robert namelijk laten zien op dit moment de ideale man te zijn om onze talenten te begeleiden in het zetten van de laatste stappen richting het spelen van betaald voetbal. Het is mooi dat we een dergelijke specialist langer aan ons binden.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven