Prijs uitgereikt aan winnares tekenwedstrijd Sjors Sportief en Sjors Creatief in Berkelland

BERKELLAND – Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Berkelland ontvangen op 12, 13 of 14 oktober via hun school het Sjors Sportief/Creatief boekje. Op de voorkant van het boekje prijkt de tekening die de meeste stemmen ontving in de tekenwedstrijd. Deze is gemaakt door Elin Smits van de Jorisschool uit Borculo. Uit handen van Anjo Bosman ontving ze maandagmorgen haar prijs. De tekening van Elin bevat allemaal elementen van verschillende sporten en activiteiten, die bij elkaar in een mooie glazen kom bij elkaar komen. Eigenlijk net als Sjors Sportief /Creatief.  Op het platform staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (gratis of tegen een kennismakingstarief) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!  Kinderen hoeven daarmee niet direct lid te worden van een vereniging, maar kunnen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis maken met een activiteit.

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 14 oktober 16.30 uur inschrijven voor alle sportieve én creatieve activiteiten via www.sjorssportief.nl.
Er zijn meer dan 80 activiteiten, zoals atletiek, handboogschieten, judo, turnen, scouting en rolstoeltennis. Maar ook boetseren, knutselen, fotografie, muziek maken, robots programmeren en theater. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door. Het hele jaar door wordt op het online platform het aanbod ook telkens uitgebreid.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Berkelland hiervoor inzet.
Muziek & KunstWijs, Sport Federatie Berkelland, Beweegwijs, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en de gemeente hebben zoveel mogelijke partijen in de gemeente opgeroepen om hun aanbod op dit platform in te vullen. Daar is heel goed op gereageerd! En op de website www.sjorssportief.nl wordt het aanbod telkens weer aangevuld.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website . Of stuur een e-mail naar [email protected]. Lokaal kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland 0545-476727 of [email protected] en bij Muziek & KunstWijs [email protected]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven