Voormalige Willibrordusschool in Ruurlo wordt woonzorgvoorziening met appartementen

RUURLO – Burgemeester en wethouders zijn van plan om de Willibrordusschool aan de Stationsstraat in Ruurlo te verkopen aan Javri Holding B.V. Dit voorstel wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, die daarover zijn wensen en bedenkingen kan uitspreken. Dit is het resultaat van de openbare biedingsprocedure, die vorig jaar is gestart. Javri Holding B.V. is van plan om de school te herbouwen tot een woonzorgvoorziening met ongeveer 22 appartementen. Het plan is ontworpen door IKB Architecten in samenspraak met een al bestaande regionaal opererende onderneming in ouderenzorg.

Voorgevel
De toekomstige eigenaar heeft aangegeven dat hij de karakteristieke voorgevel van de school wil integreren in het bouwplan.

Koopprijs
De koopprijs voor de onderwijslocatie bedraagt 615.000 euro.

Bijdrage aan toekomstbestendige woonzorg
Burgemeester en wethouders zijn blij met het plan voor de voormalige Willibrordusschool. Hiermee kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan toekomstbestendige woonzorg in Ruurlo.

Selectiecommissie
Voor de verkoop van de Willibrordusschool is vorig jaar een openbare biedingsprocedure gestart met een bidbook. Daarop zijn 8 biedingen binnengekomen. In samenspraak met de selectiecommissie uit de gemeenteraad zijn de biedingen beoordeeld. De bieding van Javri Holding B.V. uit Lochem scoorde het hoogst.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven