Weerpraatje: Aanhoudend wisselvallig, 14 graden

BERKELLAND –  Veel is er niet over het weer van de komende week te vertellen. Het blijft zoals het is, wisselvallig en ongeveer 14 graden. Rondtollende depressies boven West-Europa bepalen het weer. Gelukkig niet zo extreem als in Frankrijk de laatste dagen waar heel veel regen is gevallen op sommige plaatsen en de wind vaak flink uithaalde. Bij ons zou je het licht herfstachtig kunnen noemen, zonder al te grote uitschieters. Ondanks de regen van de afgelopen tijd is het neerslagtekort (dat gemeten wordt van 1 april tot 30 september) hier in de Achterhoek toch weer uitgekomen op bijna 300 mm. En dat is fors en al het derde jaar op rij!! Na de komende week lijkt het weer wat droger en vriendelijker te worden, met nog steeds een temperatuur van rond de 13 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven