Voormalig GroenLinks Berkelland boegbeeld Stefan Nijhuis wordt Statenlid

BERKELLAND/KAMPEN – Stefan Nijhuis was jarenlang het gezicht van GroenLinks Berkelland. Hij was ruim 10 jaar lid van de gemeenteraad van Berkelland, was in die jaren ook fractievoorzitter van de partij en in 2010 en 2014 was de oud inwoner van Eibergen lijsttrekker voor GroenLinks in onze gemeente. Stefan Nijhuis deed in 2018 een stap terug, mede doordat hij ging verhuizen naar Kampen. Nijhuis werd nog wel kortstondig genoemd als mogelijk wethouder, maar zijn partij maakte uiteindelijk geen deel uit van het college in Berkelland. Ruim tweeëneenhalf jaar na zijn vertrek uit de Berkellandse politiek begint hij aan een nieuw avontuur. Nijhuis volgt Claudi Groot Koerkamp op als lid van Provinciale Staten van Overijssel.  GroenLinks kwam gisteren met de onderstaande verklaring:

“Claudi Groot Koerkamp heeft besloten om te stoppen als lid van Provinciale Staten van Overijssel. De reden voor haar besluit is de combinatie van het Statenlidmaatschap met werk en privé: “Om dit werk goed te doen, moet je je voor 100% kunnen inzetten. Helaas is dat voor mij moeilijk te realiseren in combinatie met mijn andere werk en privésituatie”.

Twee jaar geleden stelde Groot Koerkamp zich voor het eerst verkiesbaar voor Provinciale Staten om een bijdrage leveren aan een meer rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenleving. Groot Koerkamp: “De afgelopen periode heb ik dat vol passie en met veel plezier gedaan en hebben wemet onze fractie mooie resultaten behaald. Helaas raakte de combinatie met mijn andere werk en privé steeds meer in disbalans. Omdat het niet in mijn aard zit iets maar half te doen en omdat er een zeer goede opvolger staat te springen om het stokje over te nemen heb ik, in goed overleg met de fractie, besloten mijn zetel door te geven”.

De zetel van Groot Koerkamp wordt op 9 december overgenomen door Stefan Nijhuis uit Kampen”. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven