Werkzaamheden tussen Neede en Eibergen

BERKELLAND -Provincie Gelderland start maandag 7 december 2020 met onderhoud aan de Needseweg en de Eibergseweg (N823). Gemotoriseerd doorgaand verkeer wordt omgeleid. Aanwonenden en fietsers kunnen de weg blijven gebruiken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden uiterlijk vrijdag 18 december klaar. Op 2 delen van de N823 wordt asfalt vervangen: op de Needseweg vanaf de Haaksbergseweg tot aan de kruising met de Rietmolenseweg, en vanaf bushalte Hulshof tot aan de komgrens Neede. In het najaar van 2021 wordt het vrijliggend fietspad naast de N823 aangepakt. Het asfalt van de hoofdrijbaan moet in 2020 worden vervangen, zodat de provincie in 2021 de Haaksbergseweg (N315) tussen Neede en de N18 kan verbreden.

Wegafsluiting en omleiding
Provincie Gelderland sluit de weg af, omdat de werkzaamheden daardoor veilig en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. De N823 is afgesloten vanaf de komgrens met Neede tot de Haaksbergseweg bij Eibergen. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N315. De bushaltes langs de N823 komen te vervallen. Aanwonenden kunnen de weg blijven gebruiken. Bij de planning van de werkzaamheden is rekening gehouden met de kans op ongunstig weer. Als het weer het toelaat, zijn de werkzaamheden eerder klaar en wordt de weg eerder opengesteld.

Werken aan de weg en verkeershinder
Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden staat op https://www.gelderland.nl/N823. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op http://www.bereikbaargelderland.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven