Amateurvoetbal moet 2020 snel vergeten


BERKELLAND – Het jaar 2020 was voor velen een jaar om heel snel te vergeten. De corona pandemie gooide ons leven helemaal op zijn kop. Amateursporten werden fors getroffen dit jaar. Het seizoen 2019/2020 van het amateurvoetbal werd in maart van dit jaar stil gelegd, om vervolgens in april definitief te worden beëindigd. Een bittere pil voor de sporters. Er volgde geen degradatie, volgens plan eigenlijk ook geen promotie, maar een aantal clubs profiteerden van het feit dat er ploegen waren die besloten te stoppen, waardoor er plekken vrij kwamen in de hogere klassen. Sportclub Rekken was zo’n club die alsnog promoveerde. De ploeg stond dan ook fier boven aan in de vijfde klasse. Mark Roossink had zich een ander afscheid voorgesteld, maar kon de ploeg toch met een promotie achterlaten. Zijn opvolger, Colin Stokkers uit Neede, begon het seizoen 2020/2021 voortvarend en draaide in de bovenste regionen van de vierde klasse mee.

Echter, waar men het seizoen vol goede moed begon, duurde het niet lang of er volgende weer beperkingen. Buiten het feit dat het vanaf het begin van het seizoen al lastig was met de verdeling van de kleedkamers, omdat er volgens de regels niet meer dan 8 personen in een kleedkamer mochten, moesten de kantines opnieuw de deuren sluiten en mocht er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. Dit leverde nog een aantal “spookduels” op, waarna de competitie opnieuw werd stil gelegd. “Flink balen”. Aldus Colin Stokkers die net zo lekker bezig was. Ondanks dat de competitie nu stil ligt heef Sportclub Rekken laten weten het contract met Stokkers te verlengen. “Club, spelers en trainer zijn allemaal tevreden over de samenwerking, dus we gaan graag met elkaar door”. Waar Rekken en Stokkers aankondigde met elkaar door te gaan, liet Tim Kollen weten na dit seizoen te stoppen bij EGVV. “Bij het verlengen van mijn contract voor het 4e seizoen bij EGVV hebben we ook besloten dat het seizoen 2020-2021 mijn laatste zou worden. Ik ben de afgelopen jaren “onderdeel” geweest van een zeer gezellige dorpsclub met veel enthousiaste spelers, leiders en vrijwilligers. Hopelijk mogen we snel weer voetballen, zodat we dit “corona seizoen” op een waardige manier kunnen afsluiten”. Laat Tim Kollen weten.

Rietmolen en Frank Bruins hebben inmiddels ook bekend gemaakt de samenwerking na dit seizoen te beëindigen “Na onderling overleg vertrekt Frank Bruins aan het einde van dit seizoen bij VV Rietmolen. De Haaksbergse oefenmeester is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de vierdeklasser. VV Rietmolen heeft met Frank Bruins een trainer die, na vertrek van Kevin Vos, de volgende volwassenheidsfase van het 1e team heeft vormgegeven. Na het gebroken seizoen 2019-2020 neemt Rietmolen nu voor het 3e opeenvolgende seizoen deel in de 4e klasse. De ambitie om een stabiele factor in deze klasse te worden wil Rietmolen vervolgen door een nieuwe, liefst jonge, trainer aan te trekken. Als de omstandigheden het weer toelaten zullen we samen met Frank het maximale uit dit seizoen halen om de goede samenwerking ook goed af te sluiten”. Zo heeft de club laten weten.

Hoe het nu verder gaat weet niemand. “Laten we hopen dat we in januari de competitie weer kunnen hervatten,” zegt Dennis Arentsen, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij DEO, “maar ja ‘Koning Winter’ kan ook nog een duit in het zakje doen, dus het kon nog weleens een lange winter worden”. Frank Bruins van Rietmolen baalt ook flink “We begonnen juist zo goed en de winst op Sportclub Neede gaf ons een geweldig gevoel, daarna was het al weer gebeurd. Ik hoop er op dat we dit seizoen alsnog een halve competitie kunnen spelen, wat mij betreft moeten we niet te vroeg beginnen, want alle ritme is er natuurlijk uit bij iedereen. Door spelen tot en met juni is wat mij betreft de oplossing”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven