Ambassadeurs zetten zich in om Achterhoekse mensen en organisaties in beweging te brengen

REGIO – Achterhoek in Beweging wil alle Achterhoekers in beweging brengen door initiatieven te ontwikkelen die aanzetten tot sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Dat kan alleen door slimme verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties. En dat is precies wat haar ambassadeurs doen. Ze zetten als slimme verbinders met veel enthousiasme en overgave hun netwerk en expertise in om Achterhoekse mensen en organisaties in beweging te brengen. Daarnaast helpen de ambassadeurs, samen met de ‘Supporters van Achterhoek in Beweging’ om sporten, bewegen een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen bij jong en oud in de Achterhoek. De volgende ambassadeurs zetten zich voor Achterhoek in Beweging:

Lisa Westerveld
Tweede Kamerlid GroenLinks
“Je wint als je meedoet.”
“Ik probeer sporten aan te moedigen onder jong en oud. In de Tweede Kamer probeer ik voorstellen te doen die het leren bewegen, plezier en de toegankelijkheid van sport te bevorderen. Want sporten moeten ook toegankelijk zijn en blijven voor kinderen en volwassenen die het in financiële zin minder breed hebben of voor mensen met een handicap. Sporten is voor iedereen!”

“Het sportveld is de plek waar de hele samenleving bij elkaar komt. Het maakt niet uit wat je achtergrond is of wie je bent. Door sporten leer je de kracht van samenwerken en contact maken met anderen. Sport draait om het leren bewegen en het plezier hebben. Wanneer we dit kinderen op jonge leeftijd leren, hebben ze daar hun hele leven lang baat bij. Dáár wil ik me verder voor inzetten.”

Otwin van Dijk
Burgemeester Oude-IJsselstreek
“Niet mopperen, maar aanpakken: Scholder an Scholder!”
“Als ambassadeur wil ik mensen bij elkaar brengen en onverwachte combinaties tot stand brengen. Sportverenigingen kunnen veel betekenen voor de zorg, een onderwerp dat mij aan het hart ligt. Het is goed voor je gezondheid. Dagbesteding voor mensen met een beperking kan heel goed bij sportverenigingen. Voor sportverenigingen die te maken krijgen met dalende ledenaantallen vanwege de krimp kunnen deze nieuwe combinaties veel nieuwe mogelijkheden betekenen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Mijn motto is ‘eruit halen wat erin zit’. Dat gaat bij sommige mensen vanzelf. Anderen hebben daar een zetje bij nodig. Ik vind het mooi om daarbij te helpen. Als Burgemeester van de Gemeente Oude-IJsselstreek, maar ook in m’n dagelijkse leven.”

Mirjam Koster
Voorzitter van het College van Bestuur van het Graafschap College en lid van de Achterhoek Board
“Laat je hersenen niet zitten”
“Bewegen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Hoogleraar Eric Scherder houdt in zijn boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ een vurig pleidooi om ‘gewoon’ te gaan bewegen. Topsport is niet nodig, een half uur per dag uit de luie stoel komen wél. Het houdt namelijk niet alleen je lijf maar juist ook je geest fit.

En dat is waarom ik graag ambassadeur van Achterhoek in Beweging ben. Natuurlijk doe ik dat voor iedereen die sporten leuk vindt, maar graag draag ik mijn steentje bij om van de Achterhoek ‘de gezondste regio’ te maken. Mijn ultieme doel is dat alle Achterhoekers iedere dag minimaal een half uur bewegen!”

Hans Martijn Ostendorp
Algemeen directeur van De Graafschap
“Sport verrijkt de geest en versterkt de samenleving!”
Bij mijn aanstelling als algemeen directeur van De Graafschap heb ik mijzelf de opdracht gegeven om de sociaal maatschappelijke verankering van De Graafschap in de Achterhoek veel verder vorm te gaan geven. Ik denk dat een goede samenwerking tussen De Graafschap, Stichting De Graafschap Verbindt én Achterhoek in Beweging mooie verbindingen op kunnen leveren die ertoe leiden dat iedere Achterhoeker zich gestimuleerd voelt om aandacht te hebben voor sporten, bewegen en een gezonde leefstijl op ieder niveau.

Zelf sporten, sporten mogelijk maken of kijken naar sport verrijkt de geest en versterkt de samenleving. Achterhoek in Beweging heeft de afgelopen jaren laten zien dat het in staat is om mooie verbindingen te maken tussen sport in de Achterhoekse gemeenten, maar bovenal ook tussen sport en sociaal-maatschappelijke opgaven. Waar ik kan, wil ik graag een bijdrage leveren aan het verbinden van Achterhoekers en Achterhoekse organisaties, maar ook werken aan verbindingen tussen topsport en breedtesport. Samen D’ran!

Gijs Jolink
Feestfabriek Alles komt Goed b.v.
“D’ran of geen vretten!”
“Als ambassadeur van Scholder an Scholder en Achterhoeker wil ik laten zien dat de Achterhoek een regio is die zelfstandig de broek op kan houden. Met een actief verenigingsleven, mooie natuur, een goed arbeidsethos, werkgelegenheid, een mooie cultuur en mensen die elkaar helpen.

Hoe ik dit wil bereiken? Door een universiteit in de Achterhoek en een musuem in Hummelo te beginnen, proberen slimme en ambitieuze jongelui na het studeren weer terug te laten komen in de Achterhoek, kinderen gezonder te laten leven door meer te bewegen en vroeg te leren over gezond voedsel, een uurtje Achterhoeks per maand op alle basisscholen.”

Jan Markink
Gedeputeerde Gelderland
“Met sport halen we het beste uit de Achterhoek!”
“Mijn naam is Jan Markink en ik ben gedeputeerde van de mooie provincie Gelderland. Ik zit inmiddels al bijna 25 jaar in de politiek. Als gedeputeerde van onder andere Gelderland Sport! zie ik van dichtbij wat sport kan betekenen voor mensen. Zeker in gebieden waar mensen wegtrekken, waar minder jongeren blijven wonen, kan sport een sociale functie vervullen. Voetbal, vitaliteit en verbinden passen helemaal bij de doelen die de provincie heeft en daarom zet ik me hier graag voor in.

Vanuit de provincie willen we meer mensen aan het bewegen en sporten hebben. Alle leeftijden en alle doelgroepen, met en zonder een beperking. Ik wil bereiken met mijn ambassadeurschap dat ik sporten, bewegen en de effecten daarvan op verschillende plekken op de agenda kan zetten en verbindingen kan leggen tussen verschillende regio’s, sporten en doelgroepen.”

Guus Hiddink
Bondscoach Curaçao, oud-speler De Graafschap
“Succes bereik je alleen met een gestructureerde aanpak!”
“Als geboren en getogen Achterhoeker vind ik het belangrijk om mee te denken over de toekomst van de sport in de Achterhoek in het algemeen, en het voetbal in het bijzonder. Het is van belang om nú goed na te denken over de toekomst, vanwege de opkomst van een nieuwe generatie en de krimp in de Achterhoek.”

Ilse Saris
“Samen staan we sterker!”
Scholder an Scholder is echt een uniek project in Nederland. Omdat ik graag de verbindende factor wil zijn die de ideeën en ambities van Scholder an Scholder uitdraagt, ga ik met veel enthousiasme als ambassadeur aan de slag in de Achterhoek.

Ik ga verenigingen en lokale partners bij elkaar brengen om op die manier mijn steentje bij te dragen aan het project. Vitale verenigingen zijn van groot belang voor een leefbare gemeenschap. Door samen te werken kunnen we over en weer gebruik maken van elkaars kennis en netwerken.”

Pascal Kamperman
Projectleider Achterhoek in Beweging
“Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Scholder an Scholder, iedereen telt en doet mee.”
“Ik draag graag bij aan het maken van verbindingen, ontmoetingen en het inspireren van elkaar in de Achterhoek. Met trots deel ik de unieke samenwerking die we in de Achterhoek hebben met landelijke overheden en organisaties. Maar natuurlijk valt er op het gebied van samenwerking ook nog veel te winnen! Net alleen op het sportveld, maar ook in diverse bestuurs- en directiekamers. Het streven is: Regionaal samenwerken, lokaal uitvoeren.

Door dagelijks bezig te zijn met het (sport)verenigingsleven in de Achterhoek, help ik graag de Achterhoek leefbaar en gezond te houden en waar het kan te verbeteren. Wat voor ons als Achterhoeker normaal is, is ons naoberschap. Scholder an Scholder mekaar helpen en aandacht voor mekaar. Iedereen telt en doet m

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven