Ambassadeurs zetten zich in om Achterhoekse mensen en organisaties in beweging te brengen

Door Redactie op 02-12-2020

REGIO – Achterhoek in Beweging wil alle Achterhoekers in beweging brengen door initiatieven te ontwikkelen die aanzetten tot sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Dat kan alleen door slimme verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties. En dat is precies wat haar ambassadeurs doen. Ze zetten als slimme verbinders met veel enthousiasme en overgave hun netwerk en expertise in om Achterhoekse mensen en organisaties in beweging te brengen. Daarnaast helpen de ambassadeurs, samen met de ‘Supporters van Achterhoek in Beweging’ om sporten, bewegen een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen bij jong en oud in de Achterhoek. De volgende ambassadeurs zetten zich voor Achterhoek in Beweging:

Lisa Westerveld
Tweede Kamerlid GroenLinks
“Je wint als je meedoet.”
“Ik probeer sporten aan te moedigen onder jong en oud. In de Tweede Kamer probeer ik voorstellen te doen die het leren bewegen, plezier en de toegankelijkheid van sport te bevorderen. Want sporten moeten ook toegankelijk zijn en blijven voor kinderen en volwassenen die het in financiële zin minder breed hebben of voor mensen met een handicap. Sporten is voor iedereen!”

“Het sportveld is de plek waar de hele samenleving bij elkaar komt. Het maakt niet uit wat je achtergrond is of wie je bent. Door sporten leer je de kracht van samenwerken en contact maken met anderen. Sport draait om het leren bewegen en het plezier hebben. Wanneer we dit kinderen op jonge leeftijd leren, hebben ze daar hun hele leven lang baat bij. Dáár wil ik me verder voor inzetten.”

Otwin van Dijk
Burgemeester Oude-IJsselstreek
“Niet mopperen, maar aanpakken: Scholder an Scholder!”
“Als ambassadeur wil ik mensen bij elkaar brengen en onverwachte combinaties tot stand brengen. Sportverenigingen kunnen veel betekenen voor de zorg, een onderwerp dat mij aan het hart ligt. Het is goed voor je gezondheid. Dagbesteding voor mensen met een beperking kan heel goed bij sportverenigingen. Voor sportverenigingen die te maken krijgen met dalende ledenaantallen vanwege de krimp kunnen deze nieuwe combinaties veel nieuwe mogelijkheden betekenen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Mijn motto is ‘eruit halen wat erin zit’. Dat gaat bij sommige mensen vanzelf. Anderen hebben daar een zetje bij nodig. Ik vind het mooi om daarbij te helpen. Als Burgemeester van de Gemeente Oude-IJsselstreek, maar ook in m’n dagelijkse leven.”

Mirjam Koster
Voorzitter van het College van Bestuur van het Graafschap College en lid van de Achterhoek Board
“Laat je hersenen niet zitten”
“Bewegen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Hoogleraar Eric Scherder houdt in zijn boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ een vurig pleidooi om ‘gewoon’ te gaan bewegen. Topsport is niet nodig, een half uur per dag uit de luie stoel komen wél. Het houdt namelijk niet alleen je lijf maar juist ook je geest fit.

En dat is waarom ik graag ambassadeur van Achterhoek in Beweging ben. Natuurlijk doe ik dat voor iedereen die sporten leuk vindt, maar graag draag ik mijn steentje bij om van de Achterhoek ‘de gezondste regio’ te maken. Mijn ultieme doel is dat alle Achterhoekers iedere dag minimaal een half uur bewegen!”

Hans Martijn Ostendorp
Algemeen directeur van De Graafschap
“Sport verrijkt de geest en versterkt de samenleving!”
Bij mijn aanstelling als algemeen directeur van De Graafschap heb ik mijzelf de opdracht gegeven om de sociaal maatschappelijke verankering van De Graafschap in de Achterhoek veel verder vorm te gaan geven. Ik denk dat een goede samenwerking tussen De Graafschap, Stichting De Graafschap Verbindt én Achterhoek in Beweging mooie verbindingen op kunnen leveren die ertoe leiden dat iedere Achterhoeker zich gestimuleerd voelt om aandacht te hebben voor sporten, bewegen en een gezonde leefstijl op ieder niveau.

Zelf sporten, sporten mogelijk maken of kijken naar sport verrijkt de geest en versterkt de samenleving. Achterhoek in Beweging heeft de afgelopen jaren laten zien dat het in staat is om mooie verbindingen te maken tussen sport in de Achterhoekse gemeenten, maar bovenal ook tussen sport en sociaal-maatschappelijke opgaven. Waar ik kan, wil ik graag een bijdrage leveren aan het verbinden van Achterhoekers en Achterhoekse organisaties, maar ook werken aan verbindingen tussen topsport en breedtesport. Samen D’ran!

Gijs Jolink
Feestfabriek Alles komt Goed b.v.
“D’ran of geen vretten!”
“Als ambassadeur van Scholder an Scholder en Achterhoeker wil ik laten zien dat de Achterhoek een regio is die zelfstandig de broek op kan houden. Met een actief verenigingsleven, mooie natuur, een goed arbeidsethos, werkgelegenheid, een mooie cultuur en mensen die elkaar helpen.

Hoe ik dit wil bereiken? Door een universiteit in de Achterhoek en een musuem in Hummelo te beginnen, proberen slimme en ambitieuze jongelui na het studeren weer terug te laten komen in de Achterhoek, kinderen gezonder te laten leven door meer te bewegen en vroeg te leren over gezond voedsel, een uurtje Achterhoeks per maand op alle basisscholen.”

Jan Markink
Gedeputeerde Gelderland
“Met sport halen we het beste uit de Achterhoek!”
“Mijn naam is Jan Markink en ik ben gedeputeerde van de mooie provincie Gelderland. Ik zit inmiddels al bijna 25 jaar in de politiek. Als gedeputeerde van onder andere Gelderland Sport! zie ik van dichtbij wat sport kan betekenen voor mensen. Zeker in gebieden waar mensen wegtrekken, waar minder jongeren blijven wonen, kan sport een sociale functie vervullen. Voetbal, vitaliteit en verbinden passen helemaal bij de doelen die de provincie heeft en daarom zet ik me hier graag voor in.

Vanuit de provincie willen we meer mensen aan het bewegen en sporten hebben. Alle leeftijden en alle doelgroepen, met en zonder een beperking. Ik wil bereiken met mijn ambassadeurschap dat ik sporten, bewegen en de effecten daarvan op verschillende plekken op de agenda kan zetten en verbindingen kan leggen tussen verschillende regio’s, sporten en doelgroepen.”

Guus Hiddink
Bondscoach Curaçao, oud-speler De Graafschap
“Succes bereik je alleen met een gestructureerde aanpak!”
“Als geboren en getogen Achterhoeker vind ik het belangrijk om mee te denken over de toekomst van de sport in de Achterhoek in het algemeen, en het voetbal in het bijzonder. Het is van belang om nú goed na te denken over de toekomst, vanwege de opkomst van een nieuwe generatie en de krimp in de Achterhoek.”

Ilse Saris
“Samen staan we sterker!”
Scholder an Scholder is echt een uniek project in Nederland. Omdat ik graag de verbindende factor wil zijn die de ideeën en ambities van Scholder an Scholder uitdraagt, ga ik met veel enthousiasme als ambassadeur aan de slag in de Achterhoek.

Ik ga verenigingen en lokale partners bij elkaar brengen om op die manier mijn steentje bij te dragen aan het project. Vitale verenigingen zijn van groot belang voor een leefbare gemeenschap. Door samen te werken kunnen we over en weer gebruik maken van elkaars kennis en netwerken.”

Pascal Kamperman
Projectleider Achterhoek in Beweging
“Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Scholder an Scholder, iedereen telt en doet mee.”
“Ik draag graag bij aan het maken van verbindingen, ontmoetingen en het inspireren van elkaar in de Achterhoek. Met trots deel ik de unieke samenwerking die we in de Achterhoek hebben met landelijke overheden en organisaties. Maar natuurlijk valt er op het gebied van samenwerking ook nog veel te winnen! Net alleen op het sportveld, maar ook in diverse bestuurs- en directiekamers. Het streven is: Regionaal samenwerken, lokaal uitvoeren.

Door dagelijks bezig te zijn met het (sport)verenigingsleven in de Achterhoek, help ik graag de Achterhoek leefbaar en gezond te houden en waar het kan te verbeteren. Wat voor ons als Achterhoeker normaal is, is ons naoberschap. Scholder an Scholder mekaar helpen en aandacht voor mekaar. Iedereen telt en doet m

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Slager gezocht voor markt in Neede
NEEDE - Na bijna 40 jaar trouwe aanwezigheid op de gezellige Needse warenmarkt heeft marktslager Jansen besloten te stoppen. Reden om op zoek te gaan......
Lees verder »

Woninginbraak in Ruurlo
RUURLO - Tussen zaterdag 8 mei en maandag 10 mei is er ingebroken in een woning aan de Wildenborchseweg in Ruurlo. De politie Berkelland is op zoek n......
Lees verder »

Vier gewonden bij ongeluk Vordenseweg in Ruurlo
RUURLO - Zondagmiddag zijn de hulpdienst rond kwart over drie massaal uitgerukt naar de Vordenseweg in Ruurlo. Door een nog onbekende oorzaak was hie......
Lees verder »

Muziekvereniging Euphonia haalt oud papier op
EIBERGEN  – Zaterdag 15 mei kunnen inwoners van Eibergen hun oud papier weer aan de straat zetten. Vanaf 9.00 uur ’s ochtends gaan leden en onde......
Lees verder »

EGVV Gelselaar zoekt trainer voor eerste elftal
GELSELAAR - Tim Kollen heeft EGVV aan het begin van het seizoen laten weten te vertrekken bij de club. Na vier mooie jaren stopt Kollen toch met enig......
Lees verder »

Dauwtrappen in Gelselaar
GELSELAAR - Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, gaat men voor de 56e keer dauwtrappen in Gelselaar. Uiteraard zullen de op dat moment geldende Coron......
Lees verder »

Cursus Beeldhouwen in de buitenlucht van KunstKring Ruurlo
RUURLO – Op woensdag 2 juni start er een nieuwe cursus van KunstKring Ruurlo op een prachtige locatie in de buitenlucht. Docent Nico van Kan verzorgt......
Lees verder »

Knabbelzak fietstocht vanaf nu weer verkrijgbaar bij TIP/VVV Neede
NEEDE - De jaarlijkse TIP/VVV fietstocht kan helaas vanwege Covid 19 niet doorgaan. De vrijwilligers van de TIP/VVV hebben gezorgd voor een goed alte......
Lees verder »

Containers op een rijtje geeft ruimte op de stoep
BERKELLAND - De situatie in deze cartoon is voor sommige inwoners van Berkelland realiteit. Zij kunnen moeilijk de stoep op omdat bijvoorbeeld contai......
Lees verder »

Nieuwe docent Portretschilderen bij Kunstkring Ruurlo
RUURLO – Op zaterdag 12 juni biedt KunstKring Ruurlo een workshop-dag aan waarop kennisgemaakt kan worden met de nieuwe docent Portretschilderen Teod......
Lees verder »

Digitheek nieuw onderdeel van Bibliotheek
BERKELLAND - De Bibliotheek Oost-Achterhoek gaat haar dienstverlening uitbreiden met een Digitheek. In de Digitheek kunnen korte workshops op digitaa......
Lees verder »

Irene van der Aart te gast in Lichtenvoordse bieb
BERKELLAND  – Donderdag 17 juni a.s. zal Irene van der Aart, schrijfster, theatermaker en columniste van de Gelderlander, haar opwachting maken ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Dummelig
NEEDE - An `t woord dummelig mos ik denken toen Rutte zich noa een wekke al neet mear kon herinneren wat e zeg had. Vrogger heb ik in `t mooie Reurle......
Lees verder »

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

Fratsen aparte dinge
NEEDE - In disse wondere aparte tied van beparkingen hebt wij ok allemoale iets mear tied um te leazen. As ie vulle least wurd ie vanzelf ok luk wieze......
Lees verder »

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

NUB TV

Bernard Vreemann van Café De Ruif: “Ik weet niet of deze versoepelingen wel rendabel voor ons zijn”


NEEDE – De horeca mag na maanden weer een klein beetje open, maar de kasteleins lopen nog niet de polonaise. Wij spraken Bernard Vreemann van Café de Ruif direct na de persconferentie van premier Mark Rutte. “Rutte doet net of hij een hele hand geeft, maar hij geeft maar een vingertopje. De horeca in de steden hebben dagtoerisme, dus die hebben hier zeker wat aan, maar hier in de Achterhoek is dat helemaal niet ht geval. Iedereen werkt hier doorgaans tot 17.00 uur en dan moeten wij om 18.00 uur alweer dicht. Ik heb geen idee of dit voor ons rendabel is”. Laat Bernard weten. Veel horeca ondernemers zijn het met de Needse kastelein eens. Misset Horeca schrijft “Dit is geen versoepeling, maar een vernedering”. Collega Valentijn ter Braack van Café Vally’s is het met hem eens, “In de weekenden is voor ons 12.00 tot 18.00 uur te doen, door de weeks absoluut niet. En met deze regels moeten we wederom politieagent spelen”. Valentijn en Bernard nodigen Mark Rutte van harte uit om in Neede te komen kijken hoe deze regels in de praktijk zullen gaan werken.

Bernard is niet bang voor een nieuwe volledige sluiting. “Nee dat is maatschappelijk helemaal niet te verantwoorden, dan hadden we beter een paar weken kunnen wachten en dan alles volledig open gooien”. Hij is ook blij dat de fieldlabs festivals niet door gaan “Zelf ben ik festival gek, maar dit klopte gewoon niet. Festivals met 10.000 man terwijl wij als kroegeigenaren in vergelijking helemaal niets mogen”. 

Uit de krant

Miha Bodytec: Kort, intensief en zeer effectief trainen
BERKELLAND - Miha Bodytec of terwijl EMS Electro Musculaire Stimulatie is een trainingsvorm waarbij er in korte tijd zeer effectief getraind kan word......
Lees verder »

Gezondheidstip FYSIO Eibergen: Lage (te)rugklachten
EIBERGEN - Sommigen krijgen het maar één keer, anderen krijgen er vaker last van en anderen hebben het herhaaldelijk: lage rugpijn. Lage rugpijn bevi......
Lees verder »

Bevrijd je computer
EIBERGEN - Helaas kun je niet oneindig je foto’s en documenten op je computer blijven opslaan. De opslagschijf is een keer vol, maar gelukkig zijn da......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01
Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01 Net als met Kerst zullen wij weer heerlijke borrelplankjes voor jullie bereiden voor Oudejaarsdag! Een heer......
Lees verder »