CDA Berkelland bezoekt vrijwilligers op “Nationale vrijwilligersdag”

BERKELLAND – Fractieleden en wethouders van het CDA gingen in Berkelland weer langs de deuren om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. “Vrijwilligers zijn de motor van de samenleving!” Zegt het Theo Helmers. Maar liefst 835 inwoners uit Beltrum vulden begin dit jaar de lokale enquête “Welzijn, wonen en zorg” in. Een verbluffend resultaat. Joyce Berentsen verwerkte alle resultaten in kant en klare denkrichtingen. Voor het CDA Berkelland alle reden om de bloemen dit jaar aan Joyce (27) te overhandigen. Geen onbekend gezicht in Beltrum. Binnen de Flierefluitersjeugdgroep staat ze al jaren bekend als de vrolijke leidster. De universitair onderzoeker, momenteel als trainee werkzaam bij het GeldersTalent, is aangenaam verrast, “Natuurlijk leuk dat het CDA aan mij denkt, maar nog mooier is dat de onderzoeksresultaten niet onder in de la of op een harde schijf verdwijnen. Aan het indoor-beweegcentrum wordt al gewerkt begreep ik. Een rechtstreekse uitkomst van de enquête. Mooi toch!”

Vrijdagavond gingen Frank Jonk en Maikel van der Neut alvast langs Jimmy’s in Borculo. Zij zetten zich dagelijks in voor de jeugd in Berkelland, maar deze avond waren ze nog druk bezig met verbouwen, van het CDA kregen ze alvast de alcoholvrije champagne voor de vieren van de heropening.

Verder was Maikel van der Neut vandaag nog in Neede om Marleen en Jeroen Abbink in het zonnetje zetten.  “Marleen zet zich energiek in voor Speeltuin De Berg en Jeroen als secretaris van Ncg de Vlearmuze. Mede door hen is er voor jong en oud veel te doen in Neede. Natuurlijk doen ze dat samen met hun teams van vrijwilligers! Het verenigingsleven is er volgens hen voor iedereen en vrijwilliger zijn geeft ook iets terug, een mooi sociaal netwerk en vriendenkring! Wil jij ook vrijwilliger worden? Meld je dan je bent van harte Welkom. Marleen en Jeroen bedankt voor al jullie inzet, jullie maken met alle vrijwilligers het verschil”. Aldus de CDA wethouder.

Wily Erinkveld zette Ton Trel in het zonnetje. Ton is samen met Loes 18 jaar geleden komen wonen in het mooie Geesteren en heeft zich vanaf het begin ingezet als vrijwilliger. Ton is al jaren secretaris van de gymnastiekvereniging waar hij ook vaak de leiding overneemt van de volleybalgroep. Daarnaast is Ton secretaris van het dorpshuis waar hij zich samen met anderen heeft ingezet tot realisaties van het energieneutraal maken van het dorpshuis. “Ton is een “stille” vrijwilliger waar we trots op zijn”. Aldus Wily. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven