De Zonnebloem Eibergen pakt uit met een ludieke kerstactie

EIBERGEN – Zonder corona stond de jaarlijkse kerstmiddag van De Zonnebloem op 12 december 2020 op het programma. Gezamenlijk met gasten en vrijwilligers de traditionele kerstmiddag vieren is een van de hoogtepunten van het activiteiten jaar van De Zonnebloem. Het virus dwingt ons nog steeds thuis te blijven, een teleurstelling voor vele gasten. Om het leed enigszins te verzachten en bedoeld als een opsteker om toch nog even vol te houden, gingen het bestuur en vrijwilligers van de activiteitencommissie de Zonnewijzers zaterdag j.l. op pad om al haar gasten met een kerstpakket te verrassen! Het werd een hele optocht met een geluidswagen, gevolgd door de speciale Zonnebloemauto en een extra auto volgepakt met kerstpakketjes.

Namens de Zonnebloem begroette Johan Onstein de gasten thuis vanuit de geluidswagen met een speciale kerstgroet, gepaard gaande met gezellige kerstliedjes. ’t Is nog nooit zo duuster ewes, of het wodt altied weer lich!’ was de strekking van zijn boodschap en met de hoop: volgend jaar wordt het vast beter! De ‘kerstvrouw’ en vrijwilligers overhandigden de gasten vervolgens een heerlijk kerstpakket, gevuld met allerlei lekkernijen en met een speciaal gedicht met de titel ‘Terugblik’. Ook de (gast) vrijwilligers werden dit jaar verrast met een kerstattentie, want het coronavirus weerhoudt hen niet het contact met haar gasten vast te houden, hetzij door persoonlijk bezoek of telefonisch contact. Hopelijk kunnen de Zonnebloemdeelnemers en haar vrijwilligers volgend jaar weer gewoon bij en met elkaar Kerst vieren.

Zoals het bijgesloten gedicht eindigde met de woorden:
Als alles weer is genormaliseerd,
hebben we dat weer opnieuw geleerd
Als Zonnebloem kunnen we beamen
Samenleven kan alleen: SAMEN

De Zonnebloem zal zich blijven inzetten voor mensen met een fysieke beperking en blijven omzien naar die mensen, die juist in deze tijd hun steun zo hard nodig hebben.
Voor meer informatie: http://www.zonnebloem.nlof plaatselijk http://facebook.com/zonnebloemeibergen  Contactpersoon Frieda van Enk, tel.: 0545 – 47 78 15 of mail naar: [email protected]

Deze actie werd financieel mede mogelijk gemaakt door o.a. het ministerie van VWS, die de lokale Zonnebloem afdelingen steunde met de actie ‘een klein gebaar’ alsmede enkele Eibergse bedrijven, middenstanders en donateurs.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven