Grote brand aan de “Eibergse” kant van Groenlo

GROENLO/EIBERGEN – De Brandweer is donderdag 24 december net na de middag uitgerukt voor flinke schuurbrand Vrakkinkweg in Groenlo. Tijdens werkzaamheden is brand ontstaan. Volgens de melder zouden er flinke vlammen zijn en veel rookontwikkeling. Schuur is 15 bij 6 meter. In de omgeving van de brand in is veel bebouwing, heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet de afzuiging van de woning/pand uit. Aanwezige personen in de schuur staan veilig buiten.

Inmiddels is er opgeschaald naar grote brand. Dat betekent dat 3 tankautospuiten ter plaatse zijn evenals materieel voor waterwinning. De rook trekt over de N18, vooralsnog belemmert dit het verkeer op die weg niet. De brand is in een werkplaats met boor- en zaagmachines. Brandweereenheden zijn bezig de brand onder controle te krijgen.

UPDATE 13.15 uur: Inmiddels is het sein brand meester gegeven. De schuur is zwaar beschadigd. Twee eenheden blijven ter plaatse voor nablussen, de derde gaat inpakken en retour kazerne. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Foto’s: Politie Oost Gelre

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven