Mega kerstactie Hardcore Eibergen in samenwerking met lokale ondernemers en FC Twente

Door Redactie op 15-12-2020


EIBERGEN – De maand december is voor veel kinderen de mooiste en gezelligste maand van het jaar. Een maand waarin tradities, gezelligheid en samenzijn elkaar in rap tempo opvolgen. Dagen waar menig kind maanden naar uitkijkt als een licht aan het einde van een tunnel. Jonge kinderen die vol verwachting uitkijken naar Sinterklaas en de folders van speelgoedwinkels afstruinen voor de mooiste cadeaus. Gedichten lezen, surprises maken of gewoon elkaar weer even zien. Samen met papa en mama vol verwachting naar de intocht kijken in het dorp. Je eigen familie weer zien die je door afstanden of ziekten minder vaak ziet dan je graag zou willen. Alleenstaanden of families die onenigheid hebben maar juist met Kerst bij elkaar komen. Eindelijk de vuurwerklijst invullen waar je al maanden naar uitkijkt bij de lokale winkelier om met je vriendjes daarna de hele dag te gaan knallen! Om 24:00 wanneer de hele lucht versierd is met de mooiste kleuren, je buren, vriendjes en familie omhelzen om ze een geweldig Nieuwjaar te wensen en dan de dag later met buikpijn van alle oliebollen nagenieten van de mooiste herinneringen aan de avonturen die je allemaal de laatste weken hebt meegemaakt met je vriendjes en de mensen waarvan je houdt. Je hebt de grootste verhalen over alles wat je hebt meegemaakt als je eindelijk weer naar school gaat en vol frisse energie begin je aan het nieuwe jaar….

“Wij van Hardcore Eibergen, een fanatieke groep FC Twente supporters denken de laatste weken vaak terug aan onze eigen jeugdjaren en dan beseffen wij ons hoe enorm vervelend het allemaal moet zijn voor al onze kinderen. De Helden! Geen intocht, geen groot Kerstfeest, geen vuurwerk, geen feestjes, niet uitgaan en niet met je ouders naar FC Twente gaan. Je zet de TV aan en ziet voor de zoveelste keer die virologen het bekende riedeltje afspelen of kijkt in de krant en leest dat de grote mensen over elkaar heen rollen in discussies hoe ze een crisis gaan aanpakken waar ze zelf het antwoord ook niet op weten. Perspectief… Er is geen perspectief! Daarom hebben wij diep respect voor de solidariteit die onze kinderen al maandenlang tonen aan de maatschappij en de offers die ze brengen door zoveel te laten. Juist de kinderjaren zijn enorm belangrijk in pedagogiek en vorming. Sociale omgevingen vormen een brug bij het aangaan van sociale relaties. Een mes snijdt normaal aan twee kanten. Het leven bestaat uit geven en nemen. Alleen is het mes dit keer behoorlijk bot aan 1 kant… Een diepe buiging voor onze kinderen!” Laat Thijs Luiken namens Hardcore Eibergen weten.

“Daarom hebben wij in navolging van de schenking van ruim 10,000 mondkapjes aan de voedselbank Oost Achterhoek, verzorgd ontbijt voor dementerende ouderen in Eibergen op De Meergaarden, geschreven kaarten met kokoskoeken op 500 adressen aan de voordeur gehangen bij onze ouderen, spandoeken over de viaducten voor de zorg, financiële steun aan ondernemers en een loterij ten bate van FC Eibergen met
een mooie opbrengst onze laatste en grootste corona actie volledig in het teken gezet van de groep die in onze ogen het hardst getroffen is door de crisis: ONZE KINDEREN!” 

Wat gaat Hardcore Eibergen in samenwerking met de lokale ondernemers doen:
1. Alle basisscholen in Eibergen doen mee en in totaal kregen vandaag (de laatste lesdag van 2020) 850 kinderen  van de docent een speciale kleurplaat namens de kidsclub van FC Twente die helemaal in het teken staat van deze actie. #ikmisoe. De kinderen maakten de kleurplaat klassikaal en leverden deze in bij de eigen leerkracht. Deze heeft per klas de mooiste kleurplaat uitgezocht en de winnaar kreeg een uniek cadeau pakket aangeboden door een grote speelgoedfabrikant uit de regio. Iedere klas heeft dus een winnaar die met een speelgoedpakket naar huis gaat. De leerkracht geeft iedereen zijn of haar eigen kleurplaat weer terug en het is de bedoeling dat de kinderen de kleurplaat aan iemand gaan geven die ze missen. Opa, oma, vriendje of vriendinnetje of misschien wel die ene buurman die altijd met Kerst alleen thuis is. Deze hangt de kleurplaat voor het raam gedurende de Kerstdagen en Hardcore Eibergen gaat willekeurig enkele prachtige prijzen namens lokale ondernemers uitdelen aan adressen waar deze kleurplaat voor het raam hangt van mensen die gemist worden door de kinderen. Hoofdprijs is een 50 inch Ultra HD 4K Smart TV aangeboden door Obbink Eibergen. Verder zijn er verschillende andere prijzen waaronder cadeaubonnen van 50 euro, wijnpakketten etc. Overal komen deze 850 speciale ontworpen kleurplaten te hangen zodat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Aandacht voor elkaar!

2. ALLE 850 kinderen in Eibergen van groep 1 t/m 8 krijgen van Hof van Eckberge een gratis VIP-entree kaart.

3. ALLE 850 kinderen in Eibergen van groep 1 t/m 8 krijgen van Grand Plaza een kortingsbon van 50% op een compleet
dinerarrangement.

4. ALLE 850 kinderen krijgen van Bakker Bart Eibergen een heerlijke verrassing.

5. ALLE kinderen krijgen van Big-Ribs een speciale voucher waarmee ze een eigen gourmetschotel gratis kunnen mee bestellen om
lekker met de Kerst of jaarwisseling extra te genieten met de familie.

6. In de Kerstvakantie gaan lokale ondernemers, mini-activiteiten organiseren voor de kinderen tot 10 jaar in Eibergen. Denk hierbij
aan bijvoorbeeld een filmmiddag, doe-dag, voorleesmiddag, knutselmiddag etc. Wegens de aanstaande coronaregels volgt deze
informatie nog.

7. ALLE kinderen in de groepen 8 krijgen een VIP-rondleiding bij FC Twente door het hele stadion en het museum in het voorjaar.

8. ALLE kinderen die nu in de groepen 7 zitten krijgen voor het seizoen 2021-2022 per kind twee gratis wedstrijdkaarten om samen
met papa of mama naar de kolkende Grolsch veste te gaan!

De burgemeester van Berkelland heeft samen met de hoofdtrainer van FC Twente Ron Jans de kinderen via een videoboodschap op alle 4 scholen tegelijk toegesproken en de verrassing overgebracht en een warme
boodschap meegegeven richting de feestdagen en 2021.

*Bij deze actie zijn tientallen lokale ondernemers betrokken die belangeloos een bijdrage hebben geleverd zodat er enkele prachtige
cadeaus uitgedeeld kunnen worden aan mensen die gemist worden door de kinderen, maar het mooiste cadeau is uiteraard de kleurplaat
met de boodschap dat kinderen om je geven.

“Wij wensen iedereen een fantastische Kerst, een kleurrijke jaarwisseling en een gezond 2021!” 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer
BORCULO - De nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen in de Achterhoek gaat volgende week in. Vervoerder Arriva heeft verschillende tijden en rou......
Lees verder »

Column: Mijn prins in de witte Ford
NEEDE - Al eventjes woon ik als vrijgezel in Neede. Een prima plek om vanuit daar het date-leven van deze tijd te ontdekken. Helaas heeft de online z......
Lees verder »

Lynn Bouwmeester pakt 3e prijs
NEEDE - Op het dressuurconcours in Heeten is Lynn Bouwmeester afgelopen weekend gestart met haar paard Mon Chardonnay. Ze reden mee in de klasse L1 e......
Lees verder »

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Repair Café Berkelland spaart vaak uw portemonnee en het milieu
BORCULO - Waarom een defect apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart vaak uw ......
Lees verder »

Lessons & Carols wordt een traditie in de Dorpskerk Ruurlo
RUURLO - Op zondagavond 11 december is er weer een uitvoering van Lessons & Carols, met liederen en lezingen in de sfeer van Kerst. Er is inmidde......
Lees verder »

Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar
BERKELLAND  - Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende hui......
Lees verder »

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen
EIBERGEN/BELTRUM - Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. Jaarlij......
Lees verder »

Leo van Leijsen praat over de kerken van het Midden-Oosten in Beltrum
BELTRUM - Onder deze titel zal Leo van Leijsen op dinsdag 17 januari 2023 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek g......
Lees verder »

Politieke Avond op 6 december
BERKELLAND - Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politie......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »