Zonnebloem Rietmolen: groot in “#een klein gebaar”

RIETMOLEN – In de jaarplanning van de Zonnebloem afdeling Rietmolen stond in oktober een high tea gepland in de DAR (Dorpsaccommodatie Rietmolen). Helaas was het coronavirus nog steeds aanwezig en kon deze activiteit geen doorgang vinden. De Zonnebloem vrijwilligers hebben de hoofden bij elkaar gestoken en bedacht dat – wanneer de gasten niet naar de high tea kunnen komen – de vrijwilligers met de high tea naar de gasten komen. Dit initiatief sloot perfect aan bij de actie vanuit het ministerie van VWS waarmee de afdelingen lokaal ‘#een klein gebaar’ kunnen maken.

Een drietal vrijwilligers (meer was in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk) hebben samen allerlei lekkers gemaakt in de keuken en donderdagavond 17 december stonden de attenties klaar om uitgedeeld te worden: een theeglas met daarin een geknutseld kerstengeltje met zakjes thee, eromheen lekkere bonbons, mini cup cake, sandwich, kwarkbolletje, stukje hartige taart en een monchou-taartje, omringd door kerstversiering. Dit alles feestelijk ingepakt, met een hartelijke groet van de plaatselijke Zonnebloem. Ook een lijst met gebruikte ingrediënten, voor de eventuele allergieën en diëten, ontbrak niet.
Op vrijdag 18 december zijn de Zonnebloemvrijwilligers op pad gegaan om deze kerstattentie persoonlijk af te geven bij de gasten in Rietmolen. Door allen werden zij hartelijk ontvangen. Sommige gasten waren tot tranen toe geroerd door dit kleine gebaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven