GroenLinks: “Eerst meer duidelijkheid voordat er meer antennemasten geplaatst gaan worden”


BERKELLAND – De raad van staten heeft vorige week voorlopig een streep gezet door de antennemast die KPN wilde plaatsen in Haarlo ten behoeve van het verbeteren van haar mobiele netwerk.  GroenLinks Berkelland heeft naar aanleiding van de uitspraak van de raad van staten schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W in Berkelland. “GroenLinks is van mening dat de recente uitspraken nopen tot actie”. Laat Paul Knuvers weten. “Wij zijn van mening dat het voor de verdere uitbreiding van het antennemastennetwerk van belang is dat er duidelijkheid komt over een aantal zaken. Hierbij denken wij aan vragen zoals: waar willen we wel en waar willen we geen masten? Wie worden er betrokken bij plaatsing van een mast in het voortraject van inspraak en wie wordt erkend als belanghebbende? Hoe komen we tot een actualisering en upgrading van de gezondheidsnormen bij de beoordeling? En wellicht zijn er meerdere aspecten die verbetering nodig hebben.” Knuvers is benieuwd of het college de mening van GroenLinks deelt, tevens wil Knuvers weten wat de gemeente nu gaat doen, nu de vernietigende uitspraak op tafel ligt.

GroenLinks is van mening dat er eerst meer duidelijkheid moet komen in de beleidscriteria voor het plaatsen van masten, alvorens hiermee door te gaan. In zijn brief aan het college vraag Knuvers zich dan ook af of de plaatsing van de mast op de Needseberg niet even “onhold” moet worden gezet tot er meer duidelijkheid is. 

 

 

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “GroenLinks: “Eerst meer duidelijkheid voordat er meer antennemasten geplaatst gaan worden””

  1. Olaf Kornegoor

    Waarschijnlijk komen deze masten iets te dicht in de buurt van meneer Knuvers te staan en ziet hij dat niet zitten. Een eventuele windmolen zet ie liever bij 12.000 Needenaren neer.

    Nu ineens wel tijd nemen voor onderzoek?

  2. Karin Langendonk

    Goed bezig Paul Knuvers, zolang er geen duidelijkheid is wbt de gezondheidsrisico’s voor deze masten is het voorzorgsbeginsel van toepassing. Mijn vraag is nu of Groen Links dit voorzorgsbeginsel ook gaat toepassen bij de Windturbines, waarvan bekend is dat deze schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral als ze zo dicht op woningen en woonkernen geplaatst worden als in Neede, Haarlo, Noordijk en Eibergen! Of bespeur ik hier iemand die met 2 petten op zit in het verhaal van de Windturbines? Hopelijk gaat Groen Links zich ook afvragen of de Windturbines hier op de juiste plek gezet worden of dat er betere plaatsen te vinden zijn in Berkelland. Hey herijken van RODE is hiervoor essentieel, ik verwacht na deze uitspraken van Groen Links dat ze ook meedenken met de kaders voor Windturbines wbt de gezondheidsrisico’s!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven