Nieuwe rage in de Achterhoek: Kei Tof


BERKELLAND – De corona-pandemie heeft niet alleen maar nadelen, we zien inmiddels dat mensen creatief worden in het bedenken van nieuwe, coronaproof, activiteiten. De redactie van Nieuws uit Berkelland werd getipt dat er op dit moment een nieuwe rage is in de Achterhoek. Dus: Zoek je een nieuwe hobby? Lees dan snel verder, maar pas op het is verslavend zo zeggen de initiatiefnemers Lisa Sprenkeler en Elske Reitsema.  Hoe gaat Kei Tof in zijn werk, LIsa en Elske leggen het even uit: Zoek een steen of een kei. Teken, verf, stip deze met verf, kleurpotloden, stiften. Lak deze wel af als je de steen wilt laten “zwerven “, met spuitlak of vernis. De bedoeling is, maak een mooie tekening of tekst op de steen. En zet op de achterkant Kei tof A-H (Achterhoek is zo lang, past misschien niet op je steen) en je postcode.

Leg de steen buiten in de natuur, op een bankje, bij een speeltuin, op een looproute. Dat mag je allemaal zelf bepalen. Als iemand de steen vindt mag hij deze houden of door laten zwerven. Wel leuk dat deze nog gedeeld wordt op de facebookpagina Kei Tof A-H. Zo zie jij je steen misschien terug op deze facebookgroep. “Leuk om zelf te doen, of met je (klein) kinderen”. Zo zeggen Lisa en Elske.

Op de foto zien we Tijn en Evelien uit Eibergen “Wij zijn al besmet met dit virus, gelukkig wel een positief virus waar je erg vrolijk van wordt”. 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Nieuwe rage in de Achterhoek: Kei Tof”

  1. Ik heb er een gezien aan het Ramsbeekpad en werd er echt vrolijk van. Wist toen nog niet het hoe en waarom. Erg leuk!!!!

  2. Ik heb er al 2 x 1 in het Kulturhus te Ruurlo gevonden.
    Heb ze mee genomen en 1 in de fietstas van de Thuiszorg laten glijden en 1 aan mijn studerende kleindochter gegeven.
    Ik vind het een prachtig initiatief, werkt veel kanten op, en geeft positive energie. Ga zo door.!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven