Terugblik: Jongens uit Holterhoek en Rekken hebben een bijzondere carnavalswagen gemaakt


REKKEN/HOLTERHOEK – Geen “normaal” carnaval dit jaar. In onze terugblikserie gaan we daarom ook een paar carnavals filmpjes uit vervlogen tijden naar voren halen. Dit is er zo’n een. Deze carnavalswagen kwam zelfs landelijk in het nieuws.

Bericht op Nieuws uit Berkelland op 11 februari 2012:

Unieke ‘carnavalswagen’ te zien op SBS 6

HOLTERHOEK/REKKEN – Het is misschien wel de gekste carnavalswagen van Berkelland! Zelfs de landelijke media heeft de rijdende ‘hottub’ ontdekt en maakte zaterdagmiddag opnames in Holterhoek. Het programma Hart van Nederland (SBS6) vond de wagen zo uniek dat het wel een item waard was in het veelbekeken programma. De jongens uit Holterhoek en Rekken – die een giertank ombouwden tot een bijzondere tub – gingen zaterdagavond tijdens de kou op pad met de wagen.

Tijdens de carnavalsoptocht in Buurse was de hottub te bewonderen. Volgende week verschijnen de jongens (Roy Hogemans, Richard Verhaaf, Dennis te Deeseke, Bram Groot Wassink, Jeroen Lammers, Thomas Veldink, Rick en Michael Roerdink en Maike Spanjaard) in Eibergen en Neede met de beroemde carnavalswagen. In Groenlo zijn de ‘schone’ mannen niet welkom omdat er op de wagen vuur wordt gestookt.

Het water in de tub is ongeveer 36 graden en wordt verhit door een grote houtkachel (zie video). De hottube kwam al eerder in het nieuws. Nieuwsuitberkelland.nl maakte tijdens de jaarwisseling al een bericht over de gekke wagen. De beelden van Hart van Nederland worden zaterdagavond 11 februari om 22.45 uur uitgezonden.

Bericht op Nieuws uit Berkelland op 31 december 2011

Vreemde giertank gespot op oudjaarsdag

REKKEN – Een groep jongens uit Rekken hebben het carbidschieten op oudejaarsdag overgeslagen. De oude traditie ruilden ze in voor iets nieuws: lekker badderen in een rijdende ‘hottub’. Iedereen in Rekken kon meegenieten, want het vreemde voertuig werd op verschillende plekken gespot. ”Ruim veertien dagen zijn we bezig geweest om van een giertank een bad te maken. Het water blijft continu warm omdat we een houtkachel aan de tank hebben gemaakt”, roept Roy Hogemans.

De heren hadden geen last van een droge mond, want boven het bad was een speciale plank gemaakt waar flesjes bier in konden staan. Ook het hout had een eigen plek op de omgebouwde giertank (zie foto’s). Naast Roy vertelden ook Dennis te Deeseke en Joep Peters met veel plezier over hun nieuwe uitvinding.

Wim Giesbers maakte voor Nieuwsuitberkelland.nl enkele foto’s. “Ik heb met mijn vingers in het water gezeten, het was echt lekker warm. Dit heb ik nog nooit gezien. Echt iets unieks. Het spul trok veel bekijks in het dorp.”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Terugblik: Jongens uit Holterhoek en Rekken hebben een bijzondere carnavalswagen gemaakt”

  1. waarom dan iemand van buiten?
    of is er nog een klein beerputje waar niemand zijn handen aan wil branden?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven