Terugblik: Sneeuw maakt Survival van Beltrum in 2010 loodzwaar


BELTRUM – Sinds 1989 is de eerste zondag van het jaar gereserveerd voor de Survival van Beltrum. Niets of niemand kan deze strijd der elementen tegenhouden, zo leek het althans. In 2021 is er echter geen survival, de coronapandemie lukte het toch om de Survival een halt toe te roepen. In 2010 waren de omstandigheden loodzwaar. In de winter van 2009/2010 lag Berkelland lange tijd onder een sneeuwdek. Zo ook tijdens de survival. Om toch nog een beetje sfeer te proeven gaan we terug naar 2010. Wij maakten des tijds deze video reportage en Truus Stotteler deze foto’s.

Bericht op Nieuws uit Berkelland uit januari 2010:

Michael de Cooman pakt eerste plaats

BELTRUM – De Belg Michael de Cooman kwam zondag als snelste over de finish tijdens de 21e survivalrun in Beltrum. Dat deed hij met de tijd 2.21.16. Jochem Bruggink uit de Heurne eindigde als tweede, met een finish-tijd 2.28.55. De derde plaats ging naar Remco Wolsink wonend in Doetinchem.

De klassering van de bovengenoemde namen telt mee voor het Top Survival Circuit (TSC). De survival was zondag extra zwaar door de sneeuw die het parcours bedekte. In totaal waren er 59 hindernissen. Voor de recreanten was er een hele en een halve run opgezet, 13 of 20 kilometer. De populaire groepsrun was ook weer in trek. Vier personen werkten in één team samen.

De start en finish was op het Mariaplein. Ondanks de gladde wegen was er veel publiek op de been, zij konden alles volgen doormiddel van een auto- fietsroute

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven