Wat vindt Berkelland: Moet er een vuurwerkverbod komen?

BERKELLAND – Al een aantal jaren gaat er in Nederland een discussie over het al dan niet invoeren van een vuurwerkverbod. Dit jaar besloot het kabinet, om de zorg met Oud & Nieuw te ontlasten, tot een vuurwerkverbod. GroenLinks Berkelland vindt dat dit goed is bevallen, zo goed zelfs dat commissielid Rick Hulshof dinsdagavond in de commissievergadering pleitte voor een definitief vuurwerkverbod. Het liefst wil Hulshof een landelijk vuurwerkverbod, maar als dat er niet komt vindt hij dat Berkelland een lokaal verbod moet instellen. Wat vindt Berkelland? Moeten de Berkellandse gemeenteraad mee met de plannen van Hulshof? Of juist niet? Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden. Op onze facebook pagina  kun je stemmen, uiteraard zijn jullie reactie ook welkom onder dit bericht.

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Wat vindt Berkelland: Moet er een vuurwerkverbod komen?”

  1. Groen links moet eigenlijk rechtaf..geen vuurwerk verbod
    Heeft die Rick Hulshof nou niks anders te dien dan tradities om zeep te helpen …laat ie anders een keer na China gaan met oud en nieuw

  2. Groen links mit recht af… vuurwerk verbod man man pak ons nog meer tradities af .. ga iets nuttigs doen..man

  3. Zolang het legale vuurwerk veilig wordt gebruikt waar het voor bedoeld is… prima. Maar als een letselschade advocaat over je schouder mee moet kijken zodra je buiten komt ?. Gaat het vanzelf over….

  4. Eenbeterewereldbeginbijjezelf

    Nog veel geknal gehoord, maar wat een verademing was deze jaarwisseling. Een voorstel als dit was te verwachten en ik voel hier wel wat voor. Minder schade waar de maatschappij voor op moet draaien, minder luchtvervuiling. Wel zie ik dan graag dat er wordt gedacht aan een alternatief waarbij buurten ook creatief kunnen zijn mbt het nieuwjaarswensen zodra dit weer mag.

  5. Hou zelf niet van knal vuurwerk maar vind het niet nodig dat dit verboden moet worden.
    Nederland is bezig om alle jarenlange traditie, s om zeep te helpen. Onderhand is op alle traditie, s kritiek.

  6. Vind dus ook dat het idioot zware vuurwerk Europees verboden moet worden. Hou het gewoon bij simpele rotjes of siervuurwerk

  7. De spreeuwen vallen bij bosjes dood neer in Rome! Omdat ze in paniek door het vuurwerk tegen gebouwen en elektrische kabels vliegen. En dat is maar 1 voorbeeld. Dat wil je toch niet alleen voor ons plezier. We kunnen het toch gezellig maken zonder vuurwerk. Tijd voor een nieuwe traditie!

  8. Tja VUURWERK, voor de een een must voor de andere een ergernis. Als het legaal vuurwerk is heb ik er niet veel problemen mee, echter illegaal vuurwerk moet hard aan worden gepakt. en dan spreek ik dus echt over boetes van over de 3000 Euro voor het in bezit hebben, bij het afsteken, een gevangenis straf van minimaal 5 jaar. Illegaal vuurwerk in huis, uitzetting uit de woning, eigen huis per opbod verkocht. Dan het tijdstip van afsteken veranderen van af 12 uur tot 0.30 uur. Met deze maatregelen is het mogelijk om deze etterbuil onder controle te krijgen. Helaas moeten dus weer de kwaden het weer bederven voor die gene die het goed bedoelen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven