Hans Pelle: “Kevin Hauser doet aan stemmingmakerij”

Door Redactie op 19-02-2021

BERKELLAND – Hans Pelle van de PVDA Berkelland heeft zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering verbaast over Kevin Hauser. Het VVD-raadslid had via social media zijn onbegrip geuit over de “corona vergoedingen” voor de ambtenaren in Berkelland. Han Boer van D66 haalde dit onderwerp dinsdag aan tijdens de raadsvergadering, maar Hauser nam niet deel aan de discussie. Pelle verbaast zich hierover en verwijt Hauser stemmingmakerij en populisme.  “Nu was Kevin afgelopen dinsdagavond tijdens de raadsvergadering volop in de gelegenheid om zijn verhaal te doen over de thuiswerkvergoeding voor ambtenaren. Han Boer stelde vragen, alle andere fractievoorzitter reageerden, maar Kevin?”. Zo reageert Hans Pelle. “Kevin was stil. Niets, nada, maar dan ook helemaal niets heeft hij gezegd, ondanks dat ik hem uitdaagde om daar nu juist wel gebruik van te maken en met een ander voorstel te komen. Kevin heeft dus geschreeuwd en veel los gemaakt. Vele mensen reageerden. Andere ondernemers regeerden positief, steunde hem. Ze waren het allemaal met hem eens. En dan ben je aanwezig op de plek waar je zaken kunt doen, zaken kunt veranderen en dan is Kevin stil! En zie al die mensen die reageerde en zich aan hem klamde dat het gebakken lucht is wat hij verspreid. Geen enkele reactie, geen enkel voorstel om het anders te doen”.

Hans Pelle is er verbaast over. VVD fractievoorzitter Hans Boxem had in een eerder stadium al laten weten juist wel achter de vergoeding te staan. Hij deed dit namens de VVD fractie, die vervolgens zeiden daar weer niet van op de hoogte te zijn. 

Pelle zette zijn reactie onder de facebookpost van Hauser, die zelf ook direct reageerde: “De rest van de raad houdt zijn mond, Hans. Fijn dat je mij dan weet te vinden. Je hoopt op een tegenvoorstel, wat betekent dat je ook je vraagtekens bij dit beleid zet. Het zou je dan sieren even de telefoon te pakken (we appen elkaar regelmatig) en een handreiking te doen: laten we het samen oppakken. Pak je de handschoen op, of blijft het bij meeliften op mijn bericht? Ik heb je een app gestuurd en zie onze samenwerking graag tegemoet”. De reactie van Pelle zat Hauser toch niet lekker, dus probeerde hij de Eibergenaar te bellen. Hij kreeg hem niet te pakken, dus kwam er nog weer een reactie op facebook achteraan “Wat een foute reactie dit. Ik heb goed overleg gevoerd met Han Boer, tevens met de fractievoorzitter van de VVD. Een ander mag prima het woord voeren, niets mis mee. Lijkt me onverstandig dat je je als voorzitter zo zwart-wit over dit onderdeel uitspreekt en helemaal belangeloos ben je niet in dit verhaal. Wel jammer dat je dat niet vertelt aan de mensen. Ik heb je geappt om samen te sparren, ik heb je inmiddels ook gebeld – geen reactie. Dus over populisme gesproken. Fijn weekend, Hans”.

UPDATE: Inmiddels hebben Hans en Kevin elkaar gesproken “Eerlijk is eerlijk: Hans en ik hebben net uitvoerig gebeld. Goed gesprek geweest. We vinden elkaar inhoudelijk niet op dit stuk en dat is ook helemaal prima. Ongeacht wat iemands mening is, iedereen heeft recht op die mening. Het is in elk geval fijn om te horen waar de kern ligt van het bericht dat hij hierboven schreef en het is nog veel fijner om te horen dat het wederzijdse respect er nog steeds is. Nogmaals, Hans: fijn weekend”.

Reacties

Och, Hansie Pelle. Zijn vrouw werkt bij de gemeente, natuurlijk moet hij anderen neersabelen, anders krijgt hij geen eten vanavond.

G t Welle | 19-02-21 | 09:58

Er zit een zooitje daar in de gemeenteraad op dit moment, lijkt erop dat ze er voor zichzelf zitten. Keer op keer worden er fouten gemaakt en dingen bekonkeld en naar de burger luisteren ze niet.

Die vergoeding is echt niet goed te praten, 6 procent loonsverhoging, nu weer thuiswerkplekken vergoed, bijdrage in de thuiswerk kosten etc. Een laptop voor alle ambtenaren en de burger maar betalen.

Kilometer vergoeding zal ook wel doorgaan terwijl ze thuis zitten te werken. En nog proberen een parkeerplaats te krijgen met laadpalen want de auto moet geladen op de burger zijn kosten.

Ben er al lang klaar mee met dit zooitje, de ambtenaren en de Gemeente raad.

Vleermoes | 19-02-21 | 16:24

De gemeente is zijn geloofwaardigheid aardig aan het verliezen. Zelfs discussie op Feestboek! Een goeie bureaustoel vergoeding, is daar nog aan toe (voor €100,00 zijn er hele goeie te krijgen), maar al die poespas wat ze kunnen krijgen is van de zotte. Het gemeentehuis kan ook spullen ter leen aanbieden, zoals een goed toetsenbord en muis, ipv dat ze op het gemeentehuis worden gebruikt, kan je het thuis aankoppelen. Maar het word nu tijd dat de gemeente de burger eens helpt en de winkeliers en dit kinderachtige zielige gedrag eens achterlaat, terugdraaien kan toch al niet meer. Kom met een goeie vergoeding voor de kleinere eenmanszaken en winkeliers, ipv dat de burgers continu jullie zaken aan het oplossen zijn, terwijl jullie als kleine kinderen liggen te kibbelen over gedane zaken die niet meer terug te draaien zijn!

ABC | 19-02-21 | 18:45

Jammer dat gemeenteraad Berkelland boeren, ondernemers en burgers zo in de steek heeft gelaten maar wel de eigen ambtenaren steunt met uitstekende voorzieningen en een goed salaris. Van het geld kunnen ambtenaren een lekkere luie luxe bureaustoel kopen om heerlijk in de nieuwe stoel uit te rusten van al dat harde werken voor gemeente Berkelland.

Veel plezier met uw nieuw aangeschafte spullen en tot ziens bij de bijstand; waar veel zelfstandigen in Berkelland door Corona crisis terecht kunnen komen als beleid zo doorgaat.

inwoner Berkelland | 21-02-21 | 11:31

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Repair Café Berkelland spaart vaak uw portemonnee en het milieu
BORCULO - Waarom een defect apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart vaak uw ......
Lees verder »

Lessons & Carols wordt een traditie in de Dorpskerk Ruurlo
RUURLO - Op zondagavond 11 december is er weer een uitvoering van Lessons & Carols, met liederen en lezingen in de sfeer van Kerst. Er is inmidde......
Lees verder »

Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar
BERKELLAND  - Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende hui......
Lees verder »

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen
EIBERGEN/BELTRUM - Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. Jaarlij......
Lees verder »

Leo van Leijsen praat over de kerken van het Midden-Oosten in Beltrum
BELTRUM - Onder deze titel zal Leo van Leijsen op dinsdag 17 januari 2023 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek g......
Lees verder »

Politieke Avond op 6 december
BERKELLAND - Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politie......
Lees verder »

Twee militaire oefeningen in Berkelland van 5 t/m 9 december
BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt begin december 2 militaire oefeningen: op 5 december in de omgeving van Geesteren. Er doen 45 militair......
Lees verder »

Midwinterhoornblazers op Schapenmeer
REGIO - “Het duister moet gaan want het licht komt eraan”. Midwinterhoornblazers van d'Olde Roop uit Zelhem zijn zondag 18 december te zien en te hor......
Lees verder »

Vrouw gewond na aanrijding in Eibergen
EIBERGEN - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag rond 14.30 uur uitgerukt naar de Haaksbergseweg in Eibergen. Een automobilist was daar in botsing geko......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »