Hans Pelle: “Kevin Hauser doet aan stemmingmakerij”

BERKELLAND – Hans Pelle van de PVDA Berkelland heeft zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering verbaast over Kevin Hauser. Het VVD-raadslid had via social media zijn onbegrip geuit over de “corona vergoedingen” voor de ambtenaren in Berkelland. Han Boer van D66 haalde dit onderwerp dinsdag aan tijdens de raadsvergadering, maar Hauser nam niet deel aan de discussie. Pelle verbaast zich hierover en verwijt Hauser stemmingmakerij en populisme.  “Nu was Kevin afgelopen dinsdagavond tijdens de raadsvergadering volop in de gelegenheid om zijn verhaal te doen over de thuiswerkvergoeding voor ambtenaren. Han Boer stelde vragen, alle andere fractievoorzitter reageerden, maar Kevin?”. Zo reageert Hans Pelle. “Kevin was stil. Niets, nada, maar dan ook helemaal niets heeft hij gezegd, ondanks dat ik hem uitdaagde om daar nu juist wel gebruik van te maken en met een ander voorstel te komen. Kevin heeft dus geschreeuwd en veel los gemaakt. Vele mensen reageerden. Andere ondernemers regeerden positief, steunde hem. Ze waren het allemaal met hem eens. En dan ben je aanwezig op de plek waar je zaken kunt doen, zaken kunt veranderen en dan is Kevin stil! En zie al die mensen die reageerde en zich aan hem klamde dat het gebakken lucht is wat hij verspreid. Geen enkele reactie, geen enkel voorstel om het anders te doen”.

Hans Pelle is er verbaast over. VVD fractievoorzitter Hans Boxem had in een eerder stadium al laten weten juist wel achter de vergoeding te staan. Hij deed dit namens de VVD fractie, die vervolgens zeiden daar weer niet van op de hoogte te zijn. 

Pelle zette zijn reactie onder de facebookpost van Hauser, die zelf ook direct reageerde: “De rest van de raad houdt zijn mond, Hans. Fijn dat je mij dan weet te vinden. Je hoopt op een tegenvoorstel, wat betekent dat je ook je vraagtekens bij dit beleid zet. Het zou je dan sieren even de telefoon te pakken (we appen elkaar regelmatig) en een handreiking te doen: laten we het samen oppakken. Pak je de handschoen op, of blijft het bij meeliften op mijn bericht? Ik heb je een app gestuurd en zie onze samenwerking graag tegemoet”. De reactie van Pelle zat Hauser toch niet lekker, dus probeerde hij de Eibergenaar te bellen. Hij kreeg hem niet te pakken, dus kwam er nog weer een reactie op facebook achteraan “Wat een foute reactie dit. Ik heb goed overleg gevoerd met Han Boer, tevens met de fractievoorzitter van de VVD. Een ander mag prima het woord voeren, niets mis mee. Lijkt me onverstandig dat je je als voorzitter zo zwart-wit over dit onderdeel uitspreekt en helemaal belangeloos ben je niet in dit verhaal. Wel jammer dat je dat niet vertelt aan de mensen. Ik heb je geappt om samen te sparren, ik heb je inmiddels ook gebeld – geen reactie. Dus over populisme gesproken. Fijn weekend, Hans”.

UPDATE: Inmiddels hebben Hans en Kevin elkaar gesproken “Eerlijk is eerlijk: Hans en ik hebben net uitvoerig gebeld. Goed gesprek geweest. We vinden elkaar inhoudelijk niet op dit stuk en dat is ook helemaal prima. Ongeacht wat iemands mening is, iedereen heeft recht op die mening. Het is in elk geval fijn om te horen waar de kern ligt van het bericht dat hij hierboven schreef en het is nog veel fijner om te horen dat het wederzijdse respect er nog steeds is. Nogmaals, Hans: fijn weekend”.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Hans Pelle: “Kevin Hauser doet aan stemmingmakerij””

  1. Och, Hansie Pelle. Zijn vrouw werkt bij de gemeente, natuurlijk moet hij anderen neersabelen, anders krijgt hij geen eten vanavond.

  2. Er zit een zooitje daar in de gemeenteraad op dit moment, lijkt erop dat ze er voor zichzelf zitten. Keer op keer worden er fouten gemaakt en dingen bekonkeld en naar de burger luisteren ze niet.

    Die vergoeding is echt niet goed te praten, 6 procent loonsverhoging, nu weer thuiswerkplekken vergoed, bijdrage in de thuiswerk kosten etc. Een laptop voor alle ambtenaren en de burger maar betalen.

    Kilometer vergoeding zal ook wel doorgaan terwijl ze thuis zitten te werken. En nog proberen een parkeerplaats te krijgen met laadpalen want de auto moet geladen op de burger zijn kosten.

    Ben er al lang klaar mee met dit zooitje, de ambtenaren en de Gemeente raad.

  3. De gemeente is zijn geloofwaardigheid aardig aan het verliezen. Zelfs discussie op Feestboek! Een goeie bureaustoel vergoeding, is daar nog aan toe (voor €100,00 zijn er hele goeie te krijgen), maar al die poespas wat ze kunnen krijgen is van de zotte. Het gemeentehuis kan ook spullen ter leen aanbieden, zoals een goed toetsenbord en muis, ipv dat ze op het gemeentehuis worden gebruikt, kan je het thuis aankoppelen. Maar het word nu tijd dat de gemeente de burger eens helpt en de winkeliers en dit kinderachtige zielige gedrag eens achterlaat, terugdraaien kan toch al niet meer. Kom met een goeie vergoeding voor de kleinere eenmanszaken en winkeliers, ipv dat de burgers continu jullie zaken aan het oplossen zijn, terwijl jullie als kleine kinderen liggen te kibbelen over gedane zaken die niet meer terug te draaien zijn!

  4. inwoner Berkelland

    Jammer dat gemeenteraad Berkelland boeren, ondernemers en burgers zo in de steek heeft gelaten maar wel de eigen ambtenaren steunt met uitstekende voorzieningen en een goed salaris. Van het geld kunnen ambtenaren een lekkere luie luxe bureaustoel kopen om heerlijk in de nieuwe stoel uit te rusten van al dat harde werken voor gemeente Berkelland.

    Veel plezier met uw nieuw aangeschafte spullen en tot ziens bij de bijstand; waar veel zelfstandigen in Berkelland door Corona crisis terecht kunnen komen als beleid zo doorgaat.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven