Raadslid Kevin Hauser (VVD) maakt zich druk over de thuiswerkregeling “Lever je bonnetje maar in bij de gemeente Berkelland”

BERKELLAND – Kevin Hauser (VVD Berkelland) maakt zich druk over de thuiswerkregeling van de gemeente Berkelland die voor ambtenaren in het leven is geroepen. Vanwege de thuiswerksituatie in coronatijden, mogen werknemers van de gemeente de aanschaf van kantoorartikelen declareren. Het gaat om een bureau met lamp (max. 350 euro), een bijbehorende stoel (max. 350 euro), een beeldscherm met muis en toetsenbord (max. 200 euro). Hieraan toegevoegd mogen de Berkellandse ambtenaren een extra dag vrij nemen.

Op zijn Facebookpagina schrijft Hauser dat de commotie bij een soortgelijke situatie in Oost Gelre een signaal had moeten zijn om een dergelijke regeling niet in Berkelland door te zetten. Hij doelt daarmee op de coronabonus van 250 euro die daar werd gegevens aan de ambtenaren. Zijn VVD-collega Kees Porskamp had daar aan de bel getrokken: “Elders worden loonoffers gevraagd en staat ondernemers het water aan de lippen, maar in Oost Gelre gaan we de mensen met baanzekerheid nog een extra vergoeding geven.”

Ook het Needse raadslid maakt de link met ondernemers die het zwaar hebben. “Ondernemers in tranen heb ik gesproken. Wanhopig: hun buffers, vakantiegeld, hun pensioen… alles raakt langzamerhand rock bottom. Dat we dan werknemers van de overheid, met feitelijk baangarantie, een royale vergoeding geven, rijmt wat mij betreft niet met de noodkreet die we elders horen in de gemeente en vraag me dan ook af waar onze empathie is! Horecaondernemers, schoonheidsspecialisten en kappers die ook in onze gemeente op de rand van de afgrond staan, terwijl wij gemeentemedewerkers geld geven voor een nieuw beeldscherm – dat voelt heel krom.”

Burgemeester Joost van Oostrum gaf eerder aan, in een reactie aan de regionale krant, dat de gemeente ervoor kiest om hun werknemers te faciliteren in het verplicht thuiswerken. Hauser: “Natuurlijk wil je voorkomen dat mensen uitvallen door fysieke klachten, maar zit niet iedereen in Nederland in datzelfde schuitje? We zouden het toch samen doen? Ik stel voor dat u uw bonnetje van uw nieuwe bureaustoel naar de gemeente Berkelland stuurt.”

Foto: Facebook Kevin Hauser

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Raadslid Kevin Hauser (VVD) maakt zich druk over de thuiswerkregeling “Lever je bonnetje maar in bij de gemeente Berkelland””

  1. Bij mijn bedrijf leen je een stoel en beeldscherm. Dit breng je na corona terug. Lijkt mij ook prima voor de Berkellandse ambtenaren te doen. Stuk betaalbaarder. Wat is overigens de argumentatie voor de vrije dag?

  2. wat is nu het probleem, een goede werkgever zorgt voor zijn personeel. en dat doet de Gemeente Berkelland.

  3. robert+klaverstijn

    Ik snap dat de thuis situatie meestal niet geschikt is om uren in de juiste zithouding te kunnen werken. Maar wat gebeurt er met deze van gemeenschapsgeld gekochte kwaliteitsmeubelen/ computer benodigdheden als de inentingen achter de rug zijn en de ambtenaren terug mogen keren naar hun werkplek?
    En die bonus in oost-gelre vind ik een regelrechte schande.
    Ik hoop oprecht dat berkelland dat niet gaat volgen.

  4. Je werkplek thuis inrichten voor €900,- wie wil dat niet, daarna verhogen we de gemeentelijke belastingen en hoppa. Zie daar de begroting is weer gedicht. Laten we niet vergeten dat het allemaal met door de belasting heffingen wordt gedicht. Maar het is wel gemeenschapsgeld van de burger. Echt een verkeerd standpunt vanuit de raad (burgermeester). En ja naast burger ben ik ook ondernemer. Het doet me pijn hoe de gemeente ermee omgaat. Valt niet te rijmen, lijkt mij.

  5. Dit lijkt veel geld maar het is de opmaat naar geld overhouden.
    Zodra Corona verleden tijd is kan de gemeente een nieuw klein onderkomen kopen, de medewerkers gaan en blijven grotendeels thuis werken. Diegenen die fysiek aanwezig moeten zijn kunnen in het nieuwe gebouw geplaatst worden.
    Oude gebouw verkopen aan Friesland Campina.of betaalbare woningen van maken.
    Kostenreductie op gas/water/licht, onderhoud en afschrijving,geen parkeerproblemen meer, CO2 reductie enorm, etc etc.

  6. Gemeente Berkelland zorgt beter voor haar eigen personeel dan voor de boeren, ondernemers en burgers in gemeente Berkelland. De komende jaren worden de lasten voor inwoners en bedrijven in deze gemeente extreem verhoogd en niemand die ingrijpt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven