Zwembad ’t Vinkennest in Eibergen mag niet open van de gemeente


EIBERGEN – Het leek Joyce Van Eyck, manager van zwembad ’t Vinkennest, zo’n goed idee. Het Eibergse buitenzwembad openen. Hiervoor leverde Van Eyck een plan met protocol in bij de gemeente Berkelland. Zo moesten zwemmers bijvoorbeeld vooraf een plek reserveren, en dan mochten ze  1 uur komen trainen. Er zouden pionnen geplaatst worden om alles in goede banen te leiden, zodat de sporters 1,5 meter afstand konden  bewaren. Inhalen in de zwembaan zou dus niet de bedoeling zijn. En kinderen die nu normaal gesproken zwemles krijgen konden dan op deze manier toch nog even met papa of mama oefenen zodat ze niet een hele grote achterstand oplopen. Het idee was mooi, maar de gemeente Berkelland gaat niet akkoord met de opening. Het Gemeentelijk Beleids Team antwoord op de vraag van Van Eyck “Op dit moment mag een opening nog niet conform ministeriële regeling. Ten aanzien van april kunnen we op dit moment nog niet zeggen of het kan. Er zijn te veel onzekerheden”. Van Eyck had tevens de vraag gesteld of de gemeente financiële ondersteuning  zou kunnen geven bij een heropening, maar ook op die vraag kon de gemeente een kort antwoord geven “Financieel hebben wij hiervoor geen middelen om bij te dragen in jullie plan.”.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Zwembad ’t Vinkennest in Eibergen mag niet open van de gemeente”

  1. Het zou toch ook vreemd zijn dat ons gemeentelijk apparaat eens een keer ja zegt in eerste instantie. Ik heb t nog nooit meegemaakt.
    Anders weten ze het wel weer zo lang te rekken met procedures .
    Laat ze nou ja zeggen en meehelpen met financieren t is per slot van rekening ons eigen geld.
    En het gaat om de gezondheid van velen .

  2. Een gemiste kans van de gemeente Berkelland. Jammer dat onze sportieve burgemeester hier geen toestemming voor geeft. Dat terwijl de woorden zwaarlijvigheid, morbide obesitas en een hoge Body Mass Index de laatste dagen veelvuldig in het nieuws zijn.
    Joyce en teamleden bedankt voor het vele werk dat jullie hiervoor gedaan hebben! Tot gauw in Eibergen of Neede???

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven