Achterhoek verdeeld door stempotloden

BERKELLAND – De rode potloden, die tijdens de verkiezingen gebruikt worden om mee te stemmen, verschillen per gemeente in de regio. Winterswijk, Oost Gelre en Aalten hebben een potlood met de tekst: ‘de Achterhoek stemt!’, terwijl Doetinchem en Oude IJsselstreek een potlood hebben met hun gemeentelogo.

“De gemeenten in Oost-Achterhoek hebben er gezamenlijk voor gekozen om die tekst op het potlood te zetten”, aldus een woordvoerder van de gemeente Winterswijk. “Iedere gemeente kon ervoor kiezen om een tekst op de potloden te zetten, wij hebben met Oost Gelre en Aalten gekozen voor ‘de Achterhoek stemt!’.” De drie gemeenten hebben samen potloden ingekocht en hopen volgens de woordvoerder met deze tekst een regionaal tintje te geven aan de landelijke verkiezingen.

Niet alle gemeenten in de Achterhoek hebben gekozen voor die tekst, zo staat er op de potloden in de gemeente Doetinchem en de gemeente Oude IJsselstreek het eigen logo. In de gemeenten Montferland, Bronckhorst en Berkelland gaat het om een rood potlood zonder tekst.

Klein potlood
Niet alleen de tekst, ook de grootte van de potloden verschilt per gemeente. Zo kleuren stemmers in Doetinchem, Bronckhorst, Berkelland en Montferland het vakje rood met een klein potlood en kan er in de overige gemeenten gestemd worden met een potlood dat twee keer zo groot is.

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Achterhoek verdeeld door stempotloden”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven