Beltrum Boerburgerbeweging bolwerk van Berkelland


BERKELLAND – De Boerburgerbeweging werd afgelopen woensdag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de vijfde partij van Berkelland met maar liefst 8% van het totaal aantal uitgebrachte stemmen. In totaal waren er in 2383 Berkellanders die het hokje van de Boerburgerbeweging rood kleurden. In Beltrum was de Boerburgerbeweging het populairst. Daar werden maar liefst 514 van de in totaal 1.789 stemmen uitgebracht op de nieuwkomer in de Tweede Kamer. De partij, die nog nooit eerder aan een verkiezing mee deed, werd daarmee de grootste partij in Beltrum. Opvallend, aangezien Beltrum toch gezien wordt als CDA bolwerk. Het CDA werd dit keer de tweede partij in Beltrum met 446 stemmen, de VVD kreeg in Beltrum 345 stemmen. Of de Boerburgerbeweging volgend jaar ook mee gaat doen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland is niet bekend.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Beltrum Boerburgerbeweging bolwerk van Berkelland”

  1. Als deze boerendame zegt dat ze het woord bio-industrie niet meer wil horen in de tweede kamer zeg ik als burgerman dat ik het woord megastallen niet meer wil horen of glyfosaat EN als nog steeds 80% van de agrarische produkten naar het buitenland gaat zou ik zo zeggen DAN stuur de stront en zeik ook maar mee.

  2. Wim Kraaijenzank

    Wat is dan een megastal?? Volgens mij hebben de dieren het beter in de nieuwe grote stallen dan in oude kleine stallen.

  3. Er gaat ook een aanzienlijk deel van de mest op export naar europese landen waar weer een tekort aan mest is, maar daar wordt alleen nooit iets over vertelt in de media.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven