Boerenactie bij FrieslandCampina in Borculo


BORCULO – Boeren voeren dinsdagavond actie bij de fabriek van FrieslandCampina in Borculo. De protestactie is een voorbode van een groter protest van Farmers Defence Force (FDF) dat woensdag gepland staat bij het hoofdkantoor van het bedrijf. De boeren, voornamelijk melkveehouders, kwamen rond 19.30 uur ter plaatse bij de fabriek aan de Needseweg. Ze plaatsten trekkers bij verschillende ingangen van het terrein. Met enige vertraging werden vrachtwagens alsnog doorgelaten. De aanwezige boeren eisen een hogere melkprijs en roepen met het protest om het vertrek van de directie van FrieslandCampina. De zuivelcoöperatie presenteerde deze week tegenvallende jaarcijfers die melkveehouders financieel raken.

FDF heeft voor woensdag een protestactie gepland staan bij het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort. Rutger van Lier, een regionaal FDF-kopstuk uit Halle, geeft aan dat Achterhoekse boeren zich ook aansluiten bij dat protest.

Door REGIO8

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Boerenactie bij FrieslandCampina in Borculo”

  1. Het is na 21:00 en ze staan er nog…. avondklok allemaal een dikke boete hoop ik… want gewone mensen worden ook beboet als ze na 21:00 de weg op gaan zonder geldige reden. Dus…. wordt een prijzig uitje zo voor de boeren. Ik begrijp ze heel gied, maar ook de bieren staan niet boven de wet

  2. beter voor de boeren

    Beste Anoniem,

    Goed van de boeren. Zou spelling zou wat beter kunnen.

  3. Voor goed eten en drinken die worden geproduceerd in Nederland .. Mag je ook wel iets meer voor betalen.. we hebben hier hoger eisen en kwaliteit.. dat staat voor mij hoog in het vaandel .. voedsel uit andere landen moeten we de kop zoveel mogelijk indrukken !

  4. Niets is gratis

    Prima een hogere melkprijs. Maar stop met het roundup spuiten op de weiden. En meer kruiden in het gras graag. Wordt de melk ook veel lekkerder van. Het is geen gezicht in het voorjaar al die gele velden.

  5. zwarver gait

    In reactie op ”niets is gratis” tis natuurlijk sjammer dat onze naatsjonale varkensboerin annie s.p. hep ingestemd met het doorgaan van round-up/glyfosaat spuiten tot 2022(in het eoroparlement) Ik denk dat als ik s’avonds bij dat boerinnetje de keuken binnenstap (waar zij zit met haar man/jan) en vraag of ze nog een beetje glyfosaat over haar varkenslapje blief dat dan…..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven