Gelderse thuiswerkvoucher voor werkgevers die thuiswerkplan maken


BERKELLAND – Door COVID-19 is er de afgelopen periode veel thuis gewerkt. Provincie Gelderland wil thuiswerken na COVID-19 stimuleren met een thuiswerkvoucher. Hiermee kunnen werkgevers advies inwinnen om een thuiswerkaanpak op te stellen. “Voor een bereikbaar Gelderland willen we thuiswerken blijven stimuleren. Want thuiswerken zorgt voor minder files, geluid en schonere lucht. Hiervoor moeten werkgevers een aantal zaken regelen. Met een thuiswerkvoucher kunnen werkgevers hiervoor advies inkopen”, aldus Christianne van der Wal, Gelders gedeputeerde voor mobiliteit.

Thuiswerkplan
Om thuis- en flexibel werken te stimuleren is een aantal zaken van belang. Naast spelregels, faciliteiten en organisatiecultuur gaat het ook om motivatie en het aanpassen van vergoedingen voor reis- en werkkosten. Werkgevers vergroten de kans op gedragsverandering als zij dit goed afstemmen op de rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers in een organisatie. Werkgevers die behoefte hebben aan ondersteuning bij hun mobiliteitsbeleid of thuiswerkplan kunnen contact opnemen met de mobiliteitsmakelaar. Zij ondersteunen werkgevers bij het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid van de organisatie en het stimuleren van bewust reisgedrag. Thuis- en flexibel werken is daarbij een van de speerpunten. Contactgegevens van de mobiliteitsmakelaars zijn te vinden op www.gelderland.nl/werkgeversaanpak.

Thuiswerkvoucher
De thuiswerkvoucher is bedoeld voor Gelderse werkgevers met meer dan 50 medewerkers. Denk aan bedrijven, overheden en stichtingen. Regionale mobiliteitsmakelaars nemen deze vouchers mee in hun aanbod richting werkgevers. De thuiswerkvoucher vergoed 80% van de kosten voor extern advies tot een maximum van €4000. De formele afhandeling van de thuiswerkvouchers gebeurd door OostNL. Op www. zowerkthet.nl staan tools, tips en adviezen voor een thuiswerkplan.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gelderse thuiswerkvoucher voor werkgevers die thuiswerkplan maken”

  1. Ronduit schandalig dat de provincie hier geld voor uitgeeft. Het moet maar een keer afgelopen zijn dat de overheden torenhoge belastingen innen van burgers en dat het geld vervolgens uitgegeven wordt aan advies organisaties.

    Dit is opnieuw een schoolvoorbeeld zoals het niet moet.
    Lees het verhaal nogmaals en wat valt u op. Voor wie is de thuiswerkvoucher bedoeld?

    Waarom grijpt er niemand in?

    Geef alle burgers en ook kleine bedrijven een deel van het belasting geld terug in corona tijd. Niemand heeft advies nodig om thuis te mogen werken; hou op met die onzin.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven