ProWonen evalueert proef Lekker Lang Wonen op maat

BERKELLAND – ProWonen vindt het belangrijk dat huurders prettig en veilig wonen in hun eigen huis. Samen met Zlimthuis heeft de wooncorporatie een proef uitgevoerd om huurders hierbij te ondersteunen. Ongeveer 60 huurders hebben deelgenomen aan de proef. De Thuisscans zijn intussen door Zlimthuis uitgevoerd. De Zlimthuis expert is bij hen thuis geweest en heeft geadviseerd welke kleine aanpassingen in hun persoonlijke woonsituatie nodig zijn. Beugels werden het meest geadviseerd. De experts vertellen dat veel huurders geholpen zijn met een beugel op het toilet, bij de trap en/of in de badkamer. “Door een beugel op de trap kunnen huurders weer vooruit de trap aflopen in plaats van achteruit. Kunnen zien waar je heenloopt is belangrijk en voorkomt vallen.”

Heerlijk Thuis in Huis
De meeste deelnemers hebben eerder een Woongelukgesprek gehad. Een vrijblijvend gesprek over comfort, veiligheid en duurzaamheid. Dit is onderdeel van de bewustwordingscampagne Heerlijk Thuis in Huis van de gemeente Berkelland, ProWonen, Zlimthuis, Kruiswerk en AGEM. Een deel is na dat gesprek zelf aan de slag gegaan met kleine aanpassingen in de woning. Anderen lukte dit niet vanwege de kosten of gebrek aan technische kennis/kunde. De meerderheid was daarom blij dat in de proef van ProWonen een expert nog eens meekeek en de oplossingen door een monteur zijn aangebracht. In de proef zijn aan de geadviseerde oplossingen geen kosten verbonden voor de huurder. Naast noodzakelijke maatregelen was de huurder vrij om aanvullende oplossingen te kiezen. De kosten hiervan zijn wel voor rekening van de huurder.

Bent u ook geïnteresseerd?
ProWonen heeft deze proef uitgevoerd om te onderzoeken of we zo eraan kunnen bijdragen dat huurders langer zelfstandig wonen. Voor de huurders die dat willen. Begin dit jaar evalueert ProWonen de proef, onder andere door de ervaringen van deelnemers op te halen. Bij goed resultaat, wil ProWonen vanaf dit jaar meer huurders dit aanbod doen. Ook breidt ProWonen de proef dan uit met slimme melders. Dit zijn rookmelders, raam- en deurcontacten, bewegingssensoren en een paniekknop waarmee in geval van nood via een app een mantelzorger, kinderen of buren geïnformeerd worden.

U hoeft geen contact op te nemen, iedereen die in aanmerking komt voor dit aanbod, krijgt vanzelf bericht.

Bron: ThuisLoket

Deel dit artikel:

1 gedachte over “ProWonen evalueert proef Lekker Lang Wonen op maat”

  1. Sjoelclub 'De Bamischijf'

    Wat fijn van prowonen. Gelukkig kan ik de badkuip in Buurthuis Het Geschilde Tomaatje huren voor een krat bier per week. Elke dag een gratis ontbijt en als ik schade meld aan mijn badkuip, dan komt de eigenaar samen met mij de emotionele schade wegdrinken.
    Mvg,
    Sjoelclub ‘De Bamischijf’

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven