Arriva gaat duurzaam rijden in Achterhoek

BERKELLAND – Arriva gaat de bussen in de Achterhoek laten rijden op een alternatieve duurzame brandstof, waardoor de uitstoot met 90% wordt verminderd ten opzichte van het rijden op diesel. In december komen er ook tien nieuwe waterstofbussen bij.

90% minder CO2 uitstoten
De bussen rijden gaan rijden op HVO, ookwel Hydrotreated Vegetable Oil, waardoor de bussen 90% minder CO2 uitstoten. Dit is één van de maatregelen die Arriva neemt om hun doel te bereiken om in 2025 CO2-neutraal te kunnen rijden. In de Achterhoek rijden de meeste bussen nu op HVO, op een paar bussen in de regio Zutphen na, deze rijden nu nog op een combinatie van diesel en HVO. Volgens Arriva merkt de reiziger niks van de overstap op een andere brandstof. Wel worden de bussen voorzien HVO-logo’s om aan reizigers zichtbaar te maken dat Arriva met verduurzaming bezig is.

CO2-neutraal
Arriva wil in 2025 CO2-neutraal te rijden, daarom is het volgens de vervoersmaatschappij van belang om in te zetten op het gebruik van alternatieve brandstof om zo de uitstoot te reduceren. Daarnaast gaan er in december tien nieuwe waterstofbussen rijden in de regio. Dit wordt gerealiseerd in samenwerking met de provincie Gelderland.

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Arriva gaat duurzaam rijden in Achterhoek”

  1. Weer een nonsens verhaal er wordt ons weer iets voorgelogen maar. Dat mag hoor ik geloof dit niet

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven